Лайм

Як приготувати смачний домашній зефір з яблук: простий рецепт на желатині

Порадуйте себе та своїх близьких

Якщо довго не можете визначитися, що є такого смачненького приготувати до чаю чи кави, маємо для вас кілька ідей. Можна зробити ніжні медові кекси з яблуком або шоколадний брауні з фундуком – рецепти цих десертів ми вже писали раніше. Цього разу розповімо, як приготувати домашній зефір із яблук на желатині.

Інгредієнти: 25 г желатину, яблука – 4 шт, цукор – 300 г, один яєчний білок, вода - 80 мл, харчовий барвник, цукрова пудра - за бажанням. Також знадобиться кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Фото: Getty Images

Приготування: желатин замочуємо у 80 мл води і даємо йому розбухнути. Яблука очищаємо і ріжемо на середні шматочки, відправляємо запікатися в духовку на 5 хвилин при температурі 180 градусів. Запечені яблука дістаємо і додаємо до них цукор. За допомогою блендера робимо із цих компонентів яблучне пюре. Після цього додаємо туди яєчний білок і продовжуємо збивати, тільки вже міксером. За бажанням додаємо харчовий барвник.

Переконавшись, що желатин повністю розчинився у воді, поступово з'єднуємо його з іншими компонентами. Інгредієнти безперервно перемішуємо міксером.

Фото: unsplash.com

Беремо кондитерський мішок і починаємо з його допомогою створювати яблучний зефір. Викладаємо його на деко, попередньо застелене пергаментним папіром. Залишаємо десерт сохнути на 24 години. Готові половинки зефіру можна присипати або обваляти в цукровій пудрі, з'єднати між собою. Смачний десерт готовий, можна куштувати!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні