RU  UA

Дізнатися

М'яко кажучи, роботи немає: Ілона Гвоздьова розповіла про труднощі для біженців в Італії

Танцівниця зізналася, що життя за кордоном далеко не райдужне

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ілона Гвоздьова вивезла своїх дітей до Італії, де сьогодні живе у невеликому містечку Ангвіллара-Сабація у місцевої родини. Переможниця 5 сезону шоу "Танці зі зірками" збирається оформити тимчасовий захист, але зізнається, що українські біженці стикаються в Італії з низкою проблем.

Фото: https://www.instagram.com/ilonagvozdeva/

"В Італії не все так яскраво, як ви можете бачити в новинах. Я перебуваю тут і можу сказати, що допомога є, але вона полягає у наданні безкоштовного житла в межах готелю. Якісь мінімальні умови, їжа. На рахунок соціальних виплат - я зараз не можу цього підтвердити. Більше того, ми подали заяву на тимчасовий захист. Минуло з моменту подачі вже 10 днів, але нас досі ніяк не зареєстрували. Весь час переносять на інший день.То у них не працює система, то якийсь збій. Може це нам так не щастить, а може, всім українцям", - розповіла Гвоздьова в інтерв'ю DOROTYE.

Також в Італії українцям важко знайти роботу: для цього потрібно знати італійську мову та мати людину, яка доручиться за вашу порядність.

"На рахунок роботи. М'яко кажучи, її немає. Ніхто вам не поспішає з італійців її давати. Якщо ви не знаєте італійської мови, ви не зможете працювати навіть прибиральницею. Мінімально ви повинні знати хоча б англійську на розмовному рівні. Потім за вас має поручитися якийсь італієць, який скаже: "Це надійна людина". Тоді можливо вас кудись візьмуть. Такий самий момент із житлом. Якщо ви хочете орендувати квартиру або будинок, у вас має бути людина, яка за вас поручиться, - каже танцівниця. - На 1 або 2 місяці знайти житло навіть за плату дуже важко. Ніхто не хоче здавати на такі терміни квартири або будинки, всі здають від 3 до 6 місяців мінімум. Мінімальна плата для сім'ї - 400-500 євро, але це без комунальних умов, без інтернету та без їжі. Можу сказати, що на сім'ю з 2 дорослих та 2 дітей 10-15 євро на день йде на продукти".

Фото: https://www.instagram.com/ilonagvozdeva/

Втім є і хороші новини – безкоштовна гуманітарна допомога, яку можна отримати у Римі у церкві Святої Софії. "Люди з України безкоштовно можуть взяти там одяг, продукти та всі необхідні речі", - розповіла Гвоздьова.

Наразі українська знаменитість не планує шукати роботу в Італії. З 1 квітня вона відновила онлайн-навчання у Київському національному університеті культури.

"Якась робота у мене вже є. Тут можна розраховуватися картками з українських банків. Я дивлюся, що деякі зірки вже влаштовують своїх дітей у школи, у садочки. Я їх не засуджую, але не розумію, навіщо це робити. Я навіть не розглядаю такі моменти, ми підемо у школу в Україні", - каже вона.

Чоловік Ілони Іван Хом'ячук залишився на Вінниччині у батьків дружини, де вступив у тероборону. Туди ж перебралися його мама і тато, будинок яких під Києвом розбомбили під час обстрілу. Танцівниця каже, що повернеться до України, коли чоловік скаже їй, що це безпечно.

Читайте також

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Украинский боксер Александр Усик победил Тайсона Фьюри и стал чемпионом мира. Жена спортсмена Екатерина Усик эмоционально поздравила любимого

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева