Лайм

Дешевий популізм: Санта Дімопулос присоромила Собчак за пост про гуманізм

Артистка назвала таку журналістику геноцидом українців

Українська співачка Санта Дімопулос розкритикувала нову публікацію російської журналістки Ксенії Собчак у соціальних мережах. У своєму блозі в Instagram, який нещодавно заборонили у РФ, Собчак заговорила про "гуманізм, який важливіше геополітики".

"У виборі "бути переможцем" чи "зберегти життя принаймні однієї людини", я за життя. Нема нічого важливішого. Гуманізм важливіше геополітики. Війна нещадно вбиває людяність", – написала Собчак.

Фото: instagram.com/xenia_sobchak

Санта присоромила журналістку за подібні заяви, адже та говорить про війну в Україні вкрай обережно. Вона жодного разу не показала кадри зі зруйнованих російськими окупантами Бучі, Ірпеня чи Бородянки.

"Який дешевий популізм… Чому ж ви, як "незалежний журналіст" не перевірили інформацію Невзорова (опозиційний журналіст, який на своєму YouTube-каналі розвінчує пропагандистські міфи, зокрема, і про Україну) про полк "Азов"?... Чому озвучуєте у своїх новинах лише риторику Кремля? Ви нічого не показали із того, що трапилося в Бучі. А лише передрукували новини проросійських каналів. До того ж під час останнього випуску одягли футболку із написом "Sorry" і кепку "Walk of shame", аби "нашим і вашим" якщо що?... Ксенія, те що ви робите під час війни, це не чесна журналістика, це – геноцид українців. І ми цього не забудемо", - заявила Дімопулос.

Фото: instagram.com/santadimopulos

Через вторгнення РФ в Україну співачка змушена була виїхати за кордон, як і багато інших українців. Зараз вона в Італії. Про життя у новій країні Дімопулос детальніше розповіла у своєму блозі. Вона зізнається, що дуже сумує за рідною домівкою.

Фото: instagram.com/santadimopulos

"Зараз ми в Італії. Пройшло більше місяця, та для мене наче рік. Ми всі хочемо додому. Я влаштувала дітей в садок і школу. Почала трохи спати і навіть тренуватися. Перші два тижні була наче паралізована, важко було ходити, говорити, навіть дихати. Ніколи в житті я стільки не молилася, ніколи стільки не плакала. Пройшла всі стадії: від розпачу, болю, відчаю, розчарування, ненависті, спустошення до зібраності і чіткого розуміння дуже важливого: не треба витрачати час, щоб щось комусь доводити. Віддавайте себе добрим справам, відновлюйте, ставайте опорою для інших. Не дозволяйте війні зруйнувати найцінніше - вашу душу. Просто обирайте світло, воно поглине темряву, ось побачите. Слава Україні!" - написала Санта.

  • Тим часом Джамала розповіла, як живе після виїзду з України. Зірка продовжує підтримувати український народ своєю творчістю.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа