Лайм

Як відмити духовку та повернути їй колишній блиск: прості лайфхаки

Спробуйте ці народні засоби

Чистота і порядок на кухні є важливими складовими домашнього затишку. І якщо ви вже знаєте лайфхаки, як назавжди позбутися від неприємного запаху в холодильнику, спробуйте також відмити духовку за допомогою простих, але дієвих рекомендацій. theLime ділиться з вами порадами, які повинна знати кожна господиня.

Справа в тому, що впоратися з жиром і плямами в духовці, як правило, складніше, ніж на інших поверхнях. І це не дивно - бруд буквально в'їдається під час приготування тієї чи іншої страви, а часу відмивати її після кожного разу часто немає. Які ж засоби допоможуть позбутися від плям швидко і просто?

Фото: pinterest.com

Оцет

Оцет - це перевірений часом і багатьма господинями засіб для хімчистки та дезінфекції. Для того, щоб очистити духовку, необхідно взяти 0,25 склянки оцту і змішати його з 0,5 склянки рідкого мила і 0,5 склянки харчової соди. Цією сумішшю необхідно змастити всі поверхні та найбільш забруднені місця - для цього візьмемо стару зубну щітку або губку. Залишаємо на кілька годин в такому вигляді або навіть на цілу ніч. Потім беремо чисту ганчірку і витираємо поверхні, змочуючи її у воді. В самому кінці проходимося чистою сухою ганчіркою.

Лимони

Ще один спосіб - очищення за допомогою лимонів (лимонної коислоти). Якщо ви не хочете або не маєте можливості придбати професійні засоби для очищення, на допомогу прийде старий перевірений метод. Беремо 5 лимонів і ріжемо їх на навпіл, потім вичавлюємо з них сік на деко для запікання. Включаємо духовку на максимальну потужність - 220-250°С. Засікаємо приблизно півгодини - за цей час лимонний сік виконає функцію парового очищення. У самому кінці витираємо духову шафу вологою ганчіркою.

Харчова сода

Очистити духовку також можна за допомогою розчину на основі соди. Для цього необхідно змішати в невеликій мисці 1 склянку харчової соди, 0,5 склянки води і 2 ст. л. оцту. Нанести цю суміш на найбільші забруднення, а також поставити миску з нею на верхню полицю. Потім включити духовку на 100°C приблизно на 40-50 хвилин. Після цієї процедури дочекатися, поки вона охолоне і пройтися вологою губкою, щоб витерти залишки бруду.

Сода також допоможе позбутися від жиру, що в'ївся, на деко. Для цього необхідно соду змішати в невеликій ємності з перекисом водню до утворення кашки. Потім змащуємо нею форму для випічки і залишаємо на 20-30 хвилин. Згодом рясно промиваємо водою і витираємо залишки ганчіркою.

Нашатирний спирт

Одним із дієвих способів очищення духовки зсередини є обробка її стінок нашатирним спиртом (аміаком). Однак перед його використанням необхідно пам'ятати, що ця речовина досить токсична - тому потрібно працювати в рукавичках і респіраторі, а після добре провітрити приміщення. Наносимо нашатирний спирт на стінки шафи і чекаємо півгодини, поки аміак подіє. Потім необхідно ретельно змити його і залишки забруднень вологою ганчіркою.

Таблетки для посудомийної машини

Якщо народні засоби не впоралися із забрудненням, можна спробувати таблетки або порошок для посудомийної машини. Для цього беремо ємність, наливаємо в неї теплу воду і розчиняємо в ній таблетку. Чекаємо, поки утвориться піна, і змочуємо в цьому розчині ганчірку або губку. Протираємо нею поверхні або заливаємо деко, залишаємо в такому вигляді хвилин на 5-10. Потім змиваємо чистою губкою з водою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою  

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину