Лайм

Мабуть, це ПТСР: Злата Огнєвіч розповіла про психологічні труднощі

Артистка також поділилася методами боротьби із проблемою

Українська співачка Злата Огнєвіч, яка нещодавно зізналася, що через війну в Україні дуже мало їсть, розповіла про ще одну проблему. Вона поділилася, що два місяці повномасштабного вторгнення не минули безслідно, і у неї виникли психологічні труднощі.

Детальніше про це виконавиця розповіла у своєму блозі в Instagram. Вона припустила, що у неї посттравматичний стресовий розлад (ПТСР, посттравматичний синдром) - психічний розлад, різновид неврозу, який виникає в результаті переживання травматичної події (наприклад, військові дії, теракти, аварії чи стихійні лиха, катастрофи, важка фізична травма, побутове чи статеве насильство, загроза смерті або перебування свідком або заподіювачем чужої смерті).

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

"Сьогодні зі мною дещо сталося, я хочу з вами поділитися. Я впевнена, що такі ситуації виникають в переважної більшості українців. Отже, я йшла парком у Варшаві: центр міста, вечір, дуже гарно, але не змогла зійти зі стежки, тому що мені голову прийшла думка: "там міни", - пояснила артистка, чому прийшла до таких висновків.

Також Огнєвіч зізналася, як допомагає собі у подібних ситуаціях. За її словами, потрібно кілька разів глибоко вдихнути та видихнути, а після цього поставити собі кілька питань, які повернуть до реальності: де я зараз знаходжуся? Чи щось загрожує моїй безпеці просто зараз?

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

"Всередині мене відбувається якісь процеси, які я не можу контролювати і виникають думки, які я теж не можу контролювати. Що мені допомагає заспокоїтися у таких випадках? Вдох-видих і відповідь на запитання: де я зараз знаходжуся? Чи щось загрожує моїй безпеці просто зараз?" - сказала Злата.

Крім того, раніше зірка розсекретила ще один спосіб боротьби зі стресом: "Знаєте, що допомагає особисто мені? Концерти, які ми даємо для бійців. Варто лише бачити їхні очі – одразу хочеться жити, хочеться робити ще і ще. Це мені допомагає підійматися з колін і йти далі. Я розумію, що не маю права падати духом, тому що я маю допомагати іншим. Друзі, які б американські гірки ми зараз не переживали б, ми мусимо триматися та вірити у перемогу. У нас із вами все буде добре!".

  • Злата Огнєвіч розповіла про свої плани після перемоги. Артистка зізналася, про що думала в перший тиждень воєнних дій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil