RU  UA

Дізнатися

Мабуть, це ПТСР: Злата Огнєвіч розповіла про психологічні труднощі

Артистка також поділилася методами боротьби із проблемою

Українська співачка Злата Огнєвіч, яка нещодавно зізналася, що через війну в Україні дуже мало їсть, розповіла про ще одну проблему. Вона поділилася, що два місяці повномасштабного вторгнення не минули безслідно, і у неї виникли психологічні труднощі.

Детальніше про це виконавиця розповіла у своєму блозі в Instagram. Вона припустила, що у неї посттравматичний стресовий розлад (ПТСР, посттравматичний синдром) - психічний розлад, різновид неврозу, який виникає в результаті переживання травматичної події (наприклад, військові дії, теракти, аварії чи стихійні лиха, катастрофи, важка фізична травма, побутове чи статеве насильство, загроза смерті або перебування свідком або заподіювачем чужої смерті).

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

"Сьогодні зі мною дещо сталося, я хочу з вами поділитися. Я впевнена, що такі ситуації виникають в переважної більшості українців. Отже, я йшла парком у Варшаві: центр міста, вечір, дуже гарно, але не змогла зійти зі стежки, тому що мені голову прийшла думка: "там міни", - пояснила артистка, чому прийшла до таких висновків.

Також Огнєвіч зізналася, як допомагає собі у подібних ситуаціях. За її словами, потрібно кілька разів глибоко вдихнути та видихнути, а після цього поставити собі кілька питань, які повернуть до реальності: де я зараз знаходжуся? Чи щось загрожує моїй безпеці просто зараз?

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

"Всередині мене відбувається якісь процеси, які я не можу контролювати і виникають думки, які я теж не можу контролювати. Що мені допомагає заспокоїтися у таких випадках? Вдох-видих і відповідь на запитання: де я зараз знаходжуся? Чи щось загрожує моїй безпеці просто зараз?" - сказала Злата.

Крім того, раніше зірка розсекретила ще один спосіб боротьби зі стресом: "Знаєте, що допомагає особисто мені? Концерти, які ми даємо для бійців. Варто лише бачити їхні очі – одразу хочеться жити, хочеться робити ще і ще. Це мені допомагає підійматися з колін і йти далі. Я розумію, що не маю права падати духом, тому що я маю допомагати іншим. Друзі, які б американські гірки ми зараз не переживали б, ми мусимо триматися та вірити у перемогу. У нас із вами все буде добре!".

  • Злата Огнєвіч розповіла про свої плани після перемоги. Артистка зізналася, про що думала в перший тиждень воєнних дій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации