RU  UA

Дізнатися

Усі шанси на перемогу: як світ реагує на пісню України на "Євробаченні-2022"

10 травня у Турині пройде перший півфінал "Євробачення-2022", де Україну представить гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Українцям уже пророкують великий тріумф: згідно з прогнозами букмекерів, вони переможуть із великим відривом. Розповідаємо, що відомо про пісню та як на неї реагують іноземці.

Пісню "Стефанія" фронтмен Kalush Orchestra Олег Псюк присвятив своїй мамі. У ній немає жодного слова про війну, але після повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато хто почав асоціювати слово мама з рідною країною.

"Багато людей почали її сприймати, як "Україна - моя мати", або просто нудьгувати за своїми матерями. І таким чином пісня стала дуже вірусною", - пояснив Псюк феномен хіта.

Іноземні оглядачі "Євробачення", здебільшого, не знають української мови, і тим цікавіше спостерігати за їхньою реакцією на пісню.

"Від цієї пісні постійні мурашки: не просто 2 секунди, а весь час! Я знаю, що він співає про свою маму на ім'я Стефанія, але я відчуваю, що ця пісня про Україну, де люди багато чого переживають зараз. А вона залишається сильною" , - каже зі сльозами блогерка Symply Tracie Reacts.

"Це дуже причеплива і весела пісня. У ній є все, що має бути на "Євробаченні". Це чергове підтвердження, що Україна на "Євробаченні" така успішна! Ви шалено талановиті!" - заявила Noosh101.

"Я люблю цю пісню! Вона прекрасна, я абсолютно закоханий. Можу придумати для її опису багато слів, але головне з них – епічно! Вона майже така ж крута, як "Шум" Go_A, а це моя найулюбленіша пісня всіх часів", - зізнався оглядач Neonvision.

"У пісні є захоплюючий біт у стилі хіп-хоп у поєднанні з хуком, що запам'ятовується. Вона поєднує традиційний стиль співу та мелодії з сучасними елементами репу. Фрагмент флейти також дуже гіпнотичний і привносить у пісню самобутність і унікальний фольклорний елемент. Загалом мені дуже сподобалося, і я думаю, що це гідний вибір для України" , - відгукнулася ThePeaceAround.

На YouTube пісню Stefania на каналі гурту Калуш послухали вже понад 12 млн разів, а на сторінці конкурсу виступ команди Eurovision Song Contest зібрав 4,1 млн переглядів. За прогнозами букмекерів, Україна переможе на "Євробаченні-2022": її шанси оцінюються у 43%, тоді як виконавцям на другому місці (італійці Machmood та Blanco) дають лише 14%.

Фото: eurovisionworld.com

Фото: instagram.com/kalush.official

"Виступали перед українцями та європейцями, тому можемо сказати точно, "Стефанія" - пісня, яка подобається всім народам, і співають її навіть ті, хто не знає української мови", - розповіли учасники гурту Калуш про свій успіх.

Нагадаємо, 66-й пісенний конкурс "Євробачення-2022" відбудеться в італійському місті Турін на арені Pala Olimpico. Перший півфінал пройде 10 травня, другий – 12-го, а гранд-фінал – 14-го. Група Kalush Orchestra з піснею Stefania виступить у першому півфіналі під номером 6. Переглянути конкурс можна буде онлайн на каналі "UA: КУЛЬТУРА" та на YouTube "Суспільного". Концерти стартують о 22:00 за українським часом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Кто такая Таню Муиньо - постановщица сценического выступления alyona alyona и Jerry Heil на "Евровидении-2024"

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona упала на одной из репетиций перед Евровидением 2024 из-за кольчуги - автор украшения показала ее фото и процесс создания