Лайм

Якщо кіт мітить у будинку: топ-5 способів позбутися неприємного запаху

З такою проблемою часто стикаються власники пухнастих улюбленців

Власники котів намагаються влаштувати для них ідеальні умови, смачно годують та балують. Проте бувають ситуації, коли домашні вихованці несподівано починають дивно поводитися і мітять територію. theLime вирішив поділитися з вами простими лайфхаками, як позбутися запаху котячих міток та сечі народними засобами.

Причинами того, що кіт мітить територію, може бути демонстрація того, що він готовий до спарювання, або ж банальний стрес. Тварина, що зазнає сильних емоційних переживань, пов'язаних із ремонтом, переїздом, появою нового улюбленця в будинку, зазвичай залишає сліди своєї життєдіяльності на меблів та кутах.

Фото: pinterest.com

Які народні засоби допоможуть позбавитися від міток котів?

Мінеральна вода та сіль

Щоб вивести запах котячої сечі з килима або матраца, беремо газовану мінеральну воду та рясно поливаємо нею поверхню, потім присипаємо сіллю. Залишаємо у такому вигляді на декілька годин, а потім промиваємо теплою водою.

Лимонний сік

Необхідно взяти сік одного лимона та змішати зі склянкою води. Потім цим розчином проходимося по плямах - лимонний сік не тільки прибере неприємний запах сечі, але й буде відлякувати кота.

Господарське мило

Необхідно взяти шматочок господарського мила та потерти його на терці. Потім заливаємо його теплою водою та отриману кашку розподіляємо на місце забруднення. Втираємо в оббивку меблів, на взуття чи текстиль. Через півгодини змиваємо водою.

Оцет

Розведений у воді оцет (у співвідношенні 1:2) заливаємо в пульверизатор і обробляємо їм плями від сечі на тканинних поверхнях та килимах. Потім промиваємо поверхню чистою ганчіркою, а оброблений одяг перемо.

Перекис водню та сода

За допомогою цих доступних засобів можна прибрати плями на оббивці меблів та килимах. На пляму товстим шаром насипаємо соду. Зверху її заливаємо перекисом водню. Залишаємо у такому вигляді на декілька годин, а краще – на ніч, а вранці видаляємо залишки вологою мильною ганчіркою.

Ще один спосіб: 2 ст. л. соди змішуємо з 15 г перекису і розчиняємо у рідкому милі. Отриманою сумішшю обробляємо пляму від сечі, потім змиваємо теплою водою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували