Лайм

Як Олена Зеленська виглядала під час своєї першої публічної появи з початку війни: фото

Перша леді обрала чорно-білі кольори

8 травня перша леді України зустрілася з першою леді США Джилл Байден в Ужгороді. Для Олени Зеленської цей публічний вихід став першим за 2 місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Дружина президента з'явилася у класичному чорному костюмі у тонку білу смужку, а родзинкою її луку стали патріотичні кросівки від української дизайнерки Катерини Сільченко, кошти від продажу яких підуть на допомогу жінкам та дітям, що постраждали від війни. Кадри, які були зроблені під час зустрічі, Зеленська опублікувала у своєму блозі в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Давно хотіла особисто сказати: "Дякую за підтримку". І ось перша леді США Джилл Байден – в Україні, в Ужгороді! Це великий вчинок з її боку, адже кожен, хто приїздить зараз в Україну, не може почуватися у стовідсотковій безпеці. Як і кожен з нас. В Україні немає зараз безпечного місця. Буквально напередодні – страшна новина: росіяни скинули авіабомбу на школу в Білогорівці на Луганщині. Загинуло 60 людей… Одні з перших слів Джилл були про них. І все-таки Ужгород – наш тил: саме тут, у найбільшому хабі Закарпаття, знайшли прихисток і порятунок тисячі переселенців зі Східної України – матусь і дітей", - говориться у підписі до серії знімків.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська і Джилл Байден відвідали у місцевій школі переселенців з Чернігова, Київщини, Кривого Рогу та багатьох інших міст України. Перша леді України поділилася деталями запуску нового проекту – національної програми психологічної допомоги.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Кожен українець нині зазнав психологічної травми – в окупації, у вимушеній еміграції, під обстрілами, втрачаючи близьких. Плачучи й нервуючи щодня. І таку саму невидиму травму, на додачу до фізичних ран, дістають і наші захисники. Отже, хочемо просити американських колег поділитися досвідом. У США – потужна програма відновлення після посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Джилл погодилася, що це важливо. До візиту в Україну вона вже встигла поспілкуватися з українськими жінками в Румунії та Словаччині", - розповіла детальніше Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Побачила Ужгород воєнного часу – неймовірно квітнуть сакури, але замість туристів у архітектурній пам’ятці 18 сторіччя "Совине гніздо" – найбільший у Закарпатті хаб для прийому біженців. Його сучасність дуже контрастує (і, додам, класно контрастує!) зі старовиною місця", - зазначила перша леді у наступному пості.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Дружина президента подякувала усім волонтерам та адміністрації міста за щоденну важку працю, яку вони не втомлюються робити. "Тут і нагодують, і нададуть психологічну допомогу. Підшукають усе: від дитячого візочка та одягу – до необхідних медикаментів і житла. І все це – 30 волонтерів, які чергують цілодобово", - написала вона.

  • Раніше Олена Зеленська розповіла, як живе з дітьми під час війни. За словами першої леді, сьогодні її діти змушені прокидатися під завивання сирен і ховатися в бункерах. Доньці президентського подружжя Олександрі зараз 17 років, а синові Кирилу – 9.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини «Батьківщини-Матері»

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії