Незважаючи на війну з російськими окупантами, погода в Україні стає все теплішою, і зовсім скоро настане літо. Багато господинь намагаються радувати своїх близьких сезонними ласощами, і серед них особливою популярністю користується домашнє морозиво. Розповідаємо, як приготувати холодний десерт із простих та доступних інгредієнтів.

Інгредієнти: жирні вершки 30% (500 мл), 1 банка згущеного молока, ванільний цукор, 100 г чорного або молочного шоколаду.

Фото: Getty Images

Приготування:

Охолоджені вершки змішайте з ванільним цукром (для аромату) і збийте міксером до стабільної щільної консистенції.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Влийте згущене молоко, легко перемішайте ложкою або силіконовою лопаткою, щоб не зруйнувати повітряну текстуру збитих вершків.

Шоколад подрібніть на дрібній тертці, додайте в майбутнє морозиво і перемішайте.

Миску із солодкою сумішшю закрийте харчовою плівкою і поставте в морозилку на годину. Після цього вийміть морозиво, збийте масу віночком або міксером, щоб розбити кристалики льоду. Повторіть це ще 1-2 рази з проміжками в 1 годину: так морозиво стане особливо ніжним і смачним.

Готову страву залиште в морозилці на ніч, і вже вранці пригощайте своїх близьких чудовим домашнім морозивом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.