Незважаючи на війну з російськими окупантами, погода в Україні стає все теплішою, і зовсім скоро настане літо. Багато господинь намагаються радувати своїх близьких сезонними ласощами, і серед них особливою популярністю користується домашнє морозиво. Розповідаємо, як приготувати холодний десерт із простих та доступних інгредієнтів.
Інгредієнти: жирні вершки 30% (500 мл), 1 банка згущеного молока, ванільний цукор, 100 г чорного або молочного шоколаду.
Приготування:
Охолоджені вершки змішайте з ванільним цукром (для аромату) і збийте міксером до стабільної щільної консистенції.
Влийте згущене молоко, легко перемішайте ложкою або силіконовою лопаткою, щоб не зруйнувати повітряну текстуру збитих вершків.
Шоколад подрібніть на дрібній тертці, додайте в майбутнє морозиво і перемішайте.
Миску із солодкою сумішшю закрийте харчовою плівкою і поставте в морозилку на годину. Після цього вийміть морозиво, збийте масу віночком або міксером, щоб розбити кристалики льоду. Повторіть це ще 1-2 рази з проміжками в 1 годину: так морозиво стане особливо ніжним і смачним.
Готову страву залиште в морозилці на ніч, і вже вранці пригощайте своїх близьких чудовим домашнім морозивом.
- Читайте також, як приготувати ніжні сирні кекси з родзинками.
- Раніше ми ділилися рецептом апетитних шоколадних брауні в мультиварці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.