Багато господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю смачними десертами та ароматною випічкою, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили вершковий десерт Пташине молоко, цього разу здивуйте своїх близьких морозивом. theLime підібрав для вас простий рецепт із двох інгредієнтів.
Інгредієнти: вершки 33-35% (500 мл), згущене молоко (200-250 г).
Приготування:
Для приготування такого морозива необхідно взяти вершки з найвищим відсотком жирності. Виливаємо їх у миску і збиваємо міксером на великій швидкості, доки не почнуть залишатися сліди від нього – потім додаємо згущене молоко.
Продовжуємо збивати до загустіння впродовж декількох хвилин. По консистенції маса має бути наче густа сметана.
Переливаємо в маленький контейнер і ставимо в морозильну камеру на 1 годину. Через зазначений проміжок часу збиваємо охолоджену масу ще раз протягом 1-2 хвилини.
Переливаємо її в кілька форм або в одну велику форму. Або можна зробити порційне морозиво з печивом чи вафлями. Для цього дно форми вистилаємо харчовою плівкою. Зверху викладаємо в один шар печиво, потім виливаємо морозиво і зверху кладемо ще один шар печива.
Ставимо в морозильну камеру на 5-6 годин, а краще на всю ніч. Через зазначений проміжок часу виймаємо готове морозиво та нарізаємо.
Подаємо разом із варенням, джемом, розтопленим шоколадом або ягодами.
- Раніше ми розповіли, як зробити пишний домашній зефір із фруктового пюре.
- Читайте також на theLime, як приготувати морозиво в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.