Лайм

Як приготувати смачне домашнє морозиво із двох інгредієнтів: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю смачними десертами та ароматною випічкою, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили вершковий десерт Пташине молоко, цього разу здивуйте своїх близьких морозивом. theLime підібрав для вас простий рецепт із двох інгредієнтів.

Інгредієнти: вершки 33-35% (500 мл), згущене молоко (200-250 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування такого морозива необхідно взяти вершки з найвищим відсотком жирності. Виливаємо їх у миску і збиваємо міксером на великій швидкості, доки не почнуть залишатися сліди від нього – потім додаємо згущене молоко.

Продовжуємо збивати до загустіння впродовж декількох хвилин. По консистенції маса має бути наче густа сметана.

Переливаємо в маленький контейнер і ставимо в морозильну камеру на 1 годину. Через зазначений проміжок часу збиваємо охолоджену масу ще раз протягом 1-2 хвилини.

Переливаємо її в кілька форм або в одну велику форму. Або можна зробити порційне морозиво з печивом чи вафлями. Для цього дно форми вистилаємо харчовою плівкою. Зверху викладаємо в один шар печиво, потім виливаємо морозиво і зверху кладемо ще один шар печива.

Ставимо в морозильну камеру на 5-6 годин, а краще на всю ніч. Через зазначений проміжок часу виймаємо готове морозиво та нарізаємо.

Подаємо разом із варенням, джемом, розтопленим шоколадом або ягодами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні