RU  UA

Дізнатися

У Турині пройшов фінал "Євробачення-2022" - онлайн-трансляція та головні подробиці шоу

14 травня глядачі обрали переможця конкурсу

У суботу 14 травня у місті Турин (Італія) пройшов гранд-фінал "Євробачення-2022", в якому на сцені арени Pala Olimpico представники 25 країн-учасниць виборювали перемогу та честь прийняти конкурс у 2023 році.

Україна перемогла у фіналі "Євробачення-2022": Kalush Orchestra з піснею "Стефанія" вийшли на сцену під номером 12 у першій частині шоу. Розповідаємо, як проходила заключна частина міжнародного конкурсу, де глядачі та національні журі обрали найкращу пісню.

Україна ПЕРЕМОГЛА НА "ЄВРОБАЧЕННІ-2022!" Гурт Kalush Orchestra набрав максимальну кількість глядацьких голосів – 439 балів. Це компенсувало брак балів від національних журі, за оцінками яких пісня Стефанія була на четвертому місці.

На сцені арени Palo Olimpico Олег Псюк сказав: "Дякуємо всім, хто підтримував Україну! Ця перемога для кожного українця! Слава Україні!"

Повністю турнірна таблиця у фіналі "Євробачення" мала такий вигляд.

1:41 – За результатами голосування національних журі Україна посідає 4 місце. 12 балів нам віддали Польща, Молдова, Латвія, Румунія та Литва.

1:23 Україна після 20 національних журі, що проголосували, перебуває на 5 місці.

1:15 Журі Польщі поставило Україні 12 балів! Молдова також дала нам 12 балів!

00:52 Організатори "Євробачення" прокоментували заклик Kalush Orchestra допомогти Маріуполю та "Азовсталі". Сказали, що в таких зверненнях немає політики, вони мають гуманітарний характер. Україну не дискваліфікують.

"Ми розуміємо глибокі почуття до України на даний момент і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер".

00:23 В очікуванні на результати голосування з українськими прапорами помітили делегації Ісландії, Литви та Німеччини. Дякуємо нашим друзям та голосуємо за їхні прекрасні пісні!

00:15 Фінал "Євробачення-2022" добігає кінця: останнім із 25 учасників виступила Естонія. Голосування за переможців розпочинається! Голосувати за власну країну не можна, якщо ви в ній знаходитесь. В Україні надішліть СМС з числом фаворита на номер 7576.

00:09 Джоан Роулінг визначилася із фаворитом на "Євробаченні-2022", і це Україна!

Фото: Twitter

23:38 Представниці Ісландії на "Євробаченні" теж відзначилися політичною заявою! Зі сцени гурт Systur сказав "Peace for Ukraine", що перекладається як "Світ України". Дякуємо, дівчата!

23:34 На сцені "Євробачення-2022" ще одна фаворитка, яка може здобути перемогу - представниця Греції Аманда Джорджіаді Тенфіорд. Пісня Die Together (Померти разом) розповідає про пару, яка переживає важкі часи і готова бути поряд до кінця.

23:08 Kalush Orchestra під гучні оплески залу представили Україну у фіналі "Євробачення-2022"!

Олег Псюк закликав зі сцени "Євробачення" допомогти Маріуполю та "Азовсталі". За політичну заяву Україні загрожує дискваліфікація із конкурсу.

"Save Mariupol, save Azovstal now!" – сказав фронтмен гурту Олег Псюк зі сцени. ("Врятуйте Маріуполь, врятуйте Азовсталь зараз!")


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення KALUSH (@kalush.official)

23:00 У ефектному костюмі та з запальними танцями у фіналі "Євробачення" виступила іспанка Шанель з піснею "SloMo". Саме їй пророкувало перемогу онлайн-голосування на сайті Eurovision World.
Шанель Терреро - співачка, танцівниця і актриса, що народилася в Гавані, Куба. У музичному театрі вона брала участь у постановках "Король Лев", "Танець-спалах", "Охоронець", "Мамма Міа", танцювала на сцені з Шакірою на церемонії MTV Europe Music Awards 2010, знімалася у багатьох серіалах на іспанському телебаченні. "SloMo" - дебютний сингл артистки, створений командою, яка раніше співпрацювала з Мадонною, Black Eyed Peas, Брітні Спірс, Рікі Мартіном, Мерайей Кері та Нікі Мінаж.

22:55 На сцені Pala Olimpico з'явилися італійці Mahmood та Blanco – одні з головних фаворитів "Євробачення-2022". З ліричною та емоційною піснею "Brividi" вони змусили зал підспівувати.

22:30 У фіналі виступив гурт The Rasmus з піснею "Jezebel" - друзі України запалили зал драйвом та позитивом. Ми пам'ятаємо, як чудово вони виконували "Стефанію" разом із гуртом Калуш, і бажаємо їм удачі у голосуванні.

22:15 Чехію на "Євробаченні-2022" представив гурт We Are Domi з піснею "Lights Off". Музиканти, як і багато учасників "Євробачення", висловлювали підтримку Україні від початку повномасштабної війни з Росією, а на публічних заходах перед конкурсом з'являлися з українською символікою.

22:10 Kalush Orchestra вийшли на сцену під час параду прапорів 25 країн-учасниць. Українці зірвали гучні оплески зали, гідні перемоги.

22:00 У Турині стартував гранд-фінал "Євробачення-2022"!

За прогнозами букмекерів, ймовірність перемоги української групи становить 60%, і це найвищий коефіцієнт в історії конкурсу. Слідом за ними з великим відривом слідують британець Сем Райдер (10%), шведська співачка Корнелія Джейкобс (9%) та італійці Mahmood та Blanco (6%).

Свої прогнози щодо переможця зробили й єврофани. За даними онлайн-опитування на сайті Eurovision World, перше місце займе співачка Chanel з Іспанії - за неї віддали понад 21 тисячу голосів. На другому місці зараз перебуває шведка Корнелія Джейкобс. У перемогу України вірять понад 20 тисяч тих, хто проголосував - Kalush Orchestra на третьому місці в таблиці з народним голосуванням.

21:22 Президент Володимир Зеленський побажав Kalush Orchestra перемогти на "Євробаченні-2022".

"Зовсім скоро у фіналі Євробачення континент і весь світ почують наше рідне слово. Вірю, що врешті-решт цим словом буде перемога! Європа, голосуй за Kalush Orchestra - №12! Вболіваємо за наших! Вболіваємо за Україну!" – закликав він.

В Україні трансляцію "Євробачення" веде телеканал "UA: Культура". Також подивитися концерт можна буде на всіх діджитал-платформах "Суспільного" та у додатку "Дія" на телефоні.

До 20 півфіналістів, які пройшли кваліфікацію 10 та 12 травня, у фіналі приєднається "Велика п'ятірка" - учасники з Італії, Франції, Німеччини, Іспанії та Великобританії. Ви можете проголосувати за кохану пісню через офіційну програму Eurovision Song Contest, а також за допомогою СМС. Подробиці про те, як і коли голосувати будуть розкриті під час шоу.

У фіналі виконавці виступають у такій послідовності:

  1. Чехія: We Are Domi – Lights Off
  2. Румунія: WRS – Llámame
  3. Португалія: Маро – Saudade, saudade
  4. Фінляндія: The Rasmus – Jezebel
  5. Швейцарія: Маріус Бер – Boys Do Cry
  6. Франція: Алван та Ахез – Fulenn
  7. Норвегія: Subwoolfer – Give That Wolf a Banana
  8. Вірменія: Роза Лінн - Snap
  9. Італія: Mahmood та BLANCO – Brividi
  10. Іспанія: Шанель – SloMo
  11. Нідерланди: S10 – De diepte
  12. Україна: Kalush Orchestra – Stefania
  13. Німеччина: Малік Гарріс – Rockstars
  14. Моніка Лю – Sentimentai
  15. Азербайджан: Надір Рустемлі - Fade to black
  16. Бельгія: Jérémie Makiese – Miss You
  17. Греція: Аманда Тенфіорд – Die Together
  18. Ісландія: Сігга, Бета та Елін – Með hækkandi sól
  19. Молдова: Zdob și Zdub та Frații Advahov – Trenulețul
  20. Швеція: Корнелія Джейкобс – Hold Me Closer
  21. Австралія: Шелдон Райлі – Not the Same
  22. Великобританія: Сем Райдер – Space Man
  23. Польща: Ochman – River
  24. Сербія: Konstrakta-In Corpore Sano
  25. Естонія: Stefan – Hope

Фото: eurovision.tv

Про всі найважливіші подробиці фіналу "Євробачення-2022" 14 травня theLime розповідатиме в текстовій трансляції протягом дня. Усі оновлення, включаючи ім'я переможця конкурсу та те, яке місце займе Україна, з'являться вищими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Издание Заборона попало в скандал из-за нецензурной лексики - кулинар Евгений Клопотенко опубликовал переписку якобы с журналистом медиа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Актриса Екатерина Молчанова сообщила, что лечится от рака – онкологию у женщины обнаружили на ранней стадии и уже сделали операцию

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona и Jerry Heil принимают участие в Евровидении 2024 года с песней Teresa & Maria – о чем она, почему артисток критиковали