Лайм

Вцілів лише рояль: Ірина Білик розповіла, що росіяни зробили з її будинком

"Все інше було зламано, зіпсовано, зруйновано"

Українська виконавиця Ірина Білик довго не наважувалася розповідати та показувати своїм шанувальникам, що рашисти зробили з її будинком. Дім співачки розташований у котеджному містечку у селі Березівка Бучанського району, звідки Білик разом із маленьким сином виїхала 24 лютого.

"Я дуже довго не розповідала своїм прихильникам, що у мене майже місяць жили рашисти. Я вважала, що це не потрібно, тому що вбивали дітей, вбивали людей. А те, що пограбували, зруйнували, розбили щось, я вважала, що це такий мінімум і молилася лише, щоб мій будинок залишився цілим, стіни стояли", - зізналася артистка Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова, амбасадоркою якого вона є.

Фото: instagram.com/bilyk_iryna

Коли знаменитість дізналася, що окупанти зробили з її будинком, вона була шокована. Вцілів лише дорогий рояль артистки, всі інші речі були або зламані або повністю зруйновані.

"І коли мені показали, що вони наробили в тому місці, де я пишу пісні… У мене, до речі, дуже коштовний гарний рояль і він залишився цілим. Я не знаю, що на них вплинуло. Можливо, ті статуетки, на яких було викарбувано моє ім'я. Може, вони бачили, що я композитор і цей рояль найдорожче, що у мене є. Але все інше було зламано, зіпсовано, зруйновано", - сказала Білик.

Фото: Youtube

Фото: Youtube

Фото: Youtube

Фото: Youtube

Виконавиця не сумнівається в тому, що Україна обов'язково переможе у протистоянні з російським агресором. Вона навіть розсекретила, яким буде її перший день після повернення додому:

"Я дуже люблю збирати друзів у себе вдома. І перше, що я зроблю, це приїду додому, накрию стіл, запрошу своїх друзів, своїх колег. Це буде шикарний вечір. Ми будемо просто радіти, згадувати все, що з нами відбувалося і як ми це витримали. Таким буде мій перший день вдома".

Ірина Білик є амбасадором Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова. Це унікальний онлайн-музей, найбільший у світі архів історій мирних жителів нашої країни, які стали жертвами або свідками війни. Архів Музею налічує вже понад 15 тисяч історій з перших вуст, які було зібрано з 2014 року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil