Баклажани часто використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх варять, смажать, запікають, тушкують, готують на грилі, маринують, використовують для приготування баклажанних салатів та ікри, а також їдять сирими. Однак бувають випадки, коли універсальний овоч має неприємний гіркуватий смак, і страва від цього псується. theLime знайшов у мережі перевірені методи, які допоможуть вирішити цю проблему і за мінімальну кількість часу позбутися гіркоти.
Найпростіший спосіб
Почистити баклажани від шкірки, адже саме в ній міститься найбільше гіркоти.
Якщо цей метод не допоміг, можна спробувати усунути гіркоту за допомогою інших лайфхаків. Вони не настільки прості, як у першому випадку, проте точно покажуть свою ефективність. Для цього візьміть: баклажани сині, вода, сіль, ніж, друшляк, миска.
Мокрий спосіб
Нарізані баклажани замочуємо на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани виринають, тому зверху їх бажано притиснути блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою. Готово, можна з них щось готувати, не боячись при цьому, що вони матимуть гіркуватий смак.
Сухий спосіб
Якщо хочете випробувати сухий спосіб видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м'якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу змийте сіль. Можна приступати до приготування.
Як прибрати гіркоту з уже готової страви?
Кардинально змінити ситуацію буде неможливо, якщо ви помітили гіркоту в уже готовій страві. Однак слід спробувати трохи покращити смак: додайте улюблені спеції або гострий соус. Такі кулінарні експерименти можуть сподобатися не всім, але можна взяти на замітку та використати при нагоді.
- Дізнайтесь, як приготувати мариновані баклажани з часником. Спробуйте сезонну закуску до страв з картоплі та м'яса.
- А також зробіть смачні баклажани по-корейськи. Запашний овочевий салат доповнить будь-який гарнір і прикрасить стіл.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.