img

Новини

20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
19:42 YouTube заблокував канали підсанкційних осіб: хто в списку
19:21 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
До всіх новин
Як прибрати гіркоту з баклажанів перед смаженням сухим і мокрим способом
Дізнайтеся кілька маленьких хитрощів

Як приготувати баклажани, щоб не гірчили: прості лайфхаки досвідчених кулінарів

Субота, 14 травня 2022, 08:23

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Баклажани часто використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх варять, смажать, запікають, тушкують, готують на грилі, маринують, використовують для приготування баклажанних салатів та ікри, а також їдять сирими. Однак бувають випадки, коли універсальний овоч має неприємний гіркуватий смак, і страва від цього псується. theLime знайшов у мережі перевірені методи, які допоможуть вирішити цю проблему і за мінімальну кількість часу позбутися гіркоти.

Фото: unsplash.com

Найпростіший спосіб

Почистити баклажани від шкірки, адже саме в ній міститься найбільше гіркоти.

Якщо цей метод не допоміг, можна спробувати усунути гіркоту за допомогою інших лайфхаків. Вони не настільки прості, як у першому випадку, проте точно покажуть свою ефективність. Для цього візьміть: баклажани сині, вода, сіль, ніж, друшляк, миска.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Мокрий спосіб

Нарізані баклажани замочуємо на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани виринають, тому зверху їх бажано притиснути блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою. Готово, можна з них щось готувати, не боячись при цьому, що вони матимуть гіркуватий смак.

Сухий спосіб

Якщо хочете випробувати сухий спосіб видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м'якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу змийте сіль. Можна приступати до приготування.

Фото: unsplash.com

Як прибрати гіркоту з уже готової страви?

Кардинально змінити ситуацію буде неможливо, якщо ви помітили гіркоту в уже готовій страві. Однак слід спробувати трохи покращити смак: додайте улюблені спеції або гострий соус. Такі кулінарні експерименти можуть сподобатися не всім, але можна взяти на замітку та використати при нагоді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Як прибрати гіркоту з баклажанів перед смаженням сухим і мокрим способом
img

Новини

20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
19:42 YouTube заблокував канали підсанкційних осіб: хто в списку
19:21 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
16:50 "Вдячні за нескінченне світло": Притула зворушливо привітав доньку з днем народження
До всіх новин
Як прибрати гіркоту з баклажанів перед смаженням сухим і мокрим способом
Дізнайтеся кілька маленьких хитрощів

Як приготувати баклажани, щоб не гірчили: прості лайфхаки досвідчених кулінарів

Субота, 14 травня 2022, 08:23

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Баклажани часто використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх варять, смажать, запікають, тушкують, готують на грилі, маринують, використовують для приготування баклажанних салатів та ікри, а також їдять сирими. Однак бувають випадки, коли універсальний овоч має неприємний гіркуватий смак, і страва від цього псується. theLime знайшов у мережі перевірені методи, які допоможуть вирішити цю проблему і за мінімальну кількість часу позбутися гіркоти.

Фото: unsplash.com

Найпростіший спосіб

Почистити баклажани від шкірки, адже саме в ній міститься найбільше гіркоти.

Якщо цей метод не допоміг, можна спробувати усунути гіркоту за допомогою інших лайфхаків. Вони не настільки прості, як у першому випадку, проте точно покажуть свою ефективність. Для цього візьміть: баклажани сині, вода, сіль, ніж, друшляк, миска.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Мокрий спосіб

Нарізані баклажани замочуємо на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани виринають, тому зверху їх бажано притиснути блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою. Готово, можна з них щось готувати, не боячись при цьому, що вони матимуть гіркуватий смак.

Сухий спосіб

Якщо хочете випробувати сухий спосіб видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м'якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу змийте сіль. Можна приступати до приготування.

Фото: unsplash.com

Як прибрати гіркоту з уже готової страви?

Кардинально змінити ситуацію буде неможливо, якщо ви помітили гіркоту в уже готовій страві. Однак слід спробувати трохи покращити смак: додайте улюблені спеції або гострий соус. Такі кулінарні експерименти можуть сподобатися не всім, але можна взяти на замітку та використати при нагоді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••