Лайм

Як врятувати пересолену страву і не зіпсувати продукти: 9 кулінарних лайфхаків

Спробуйте зробити кілька простих дій

У кожної господині хоч раз у житті були різні факапи: у когось злипся рис для плову, а хтось пересолив суп із фрикадельками. І якщо ви не хочете викидати майже готову страву, радимо згадати кілька простих порад. theLime ділиться з вами перевіреними лайфхами, як врятувати пересолену їжу.

Фото: pinterest.com

Як врятувати пересолену кашу?

Якщо ви пересолили гречку, рис, булгур або іншу кашу, то в іншій каструлі потрібно приготувати другу порцію крупи і не солити її. Потім змішуємо пересолену кашу та не солону.

Другий спосіб – урізноманітнити солону кашу несоленими обсмаженими овочами, м'ясом чи грибами. До речі, добре вбирають сіль картопля та морква.

Як врятувати пересолений суп?

Перший варіант - злити частину бульйону і долити в каструлю несолоний бульйон або воду. Другий варіант - долити в суп води або несолоного бульйону, але в цьому випадку консистенція супу може стати іншою.

Третій спосіб – додати до супу трохи рису. Загортаємо в марлю рис і опускаємо в каструлю хвилин на 15-20. Потім дістаємо готовий рис, який може стати окремою стравою або його можна використовувати для тефтель.

Ще один спосіб – вбиваємо в суп яєчний білок. Потім акуратно прибираємо його з супу шумівкою - з білком вбереться і частина солі.

Як врятувати пересолені овочі чи м'ясо?

Щоб нейтралізувати сіль, потрібно додати в овочі чи м'ясо кислоту (лимонний сік, томатну пасту, помідори) чи цукор (мед).

Другий варіант – протушкувати овочі чи м'ясо у сметані чи вершках. Добре вбирає сіль також зелень (петрушка, шпинат тощо).

Ще один варіант – приготувати другу порцію таких самих овочів чи м'яса, але не солити їх, а потім змішати з пересоленими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також