Лайм

Як врятувати пересолену страву і не зіпсувати продукти: 9 кулінарних лайфхаків

Спробуйте зробити кілька простих дій

У кожної господині хоч раз у житті були різні факапи: у когось злипся рис для плову, а хтось пересолив суп із фрикадельками. І якщо ви не хочете викидати майже готову страву, радимо згадати кілька простих порад. theLime ділиться з вами перевіреними лайфхами, як врятувати пересолену їжу.

Фото: pinterest.com

Як врятувати пересолену кашу?

Якщо ви пересолили гречку, рис, булгур або іншу кашу, то в іншій каструлі потрібно приготувати другу порцію крупи і не солити її. Потім змішуємо пересолену кашу та не солону.

Другий спосіб – урізноманітнити солону кашу несоленими обсмаженими овочами, м'ясом чи грибами. До речі, добре вбирають сіль картопля та морква.

Як врятувати пересолений суп?

Перший варіант - злити частину бульйону і долити в каструлю несолоний бульйон або воду. Другий варіант - долити в суп води або несолоного бульйону, але в цьому випадку консистенція супу може стати іншою.

Третій спосіб – додати до супу трохи рису. Загортаємо в марлю рис і опускаємо в каструлю хвилин на 15-20. Потім дістаємо готовий рис, який може стати окремою стравою або його можна використовувати для тефтель.

Ще один спосіб – вбиваємо в суп яєчний білок. Потім акуратно прибираємо його з супу шумівкою - з білком вбереться і частина солі.

Як врятувати пересолені овочі чи м'ясо?

Щоб нейтралізувати сіль, потрібно додати в овочі чи м'ясо кислоту (лимонний сік, томатну пасту, помідори) чи цукор (мед).

Другий варіант – протушкувати овочі чи м'ясо у сметані чи вершках. Добре вбирає сіль також зелень (петрушка, шпинат тощо).

Ще один варіант – приготувати другу порцію таких самих овочів чи м'яса, але не солити їх, а потім змішати з пересоленими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil