У кожної господині хоч раз у житті були різні факапи: у когось злипся рис для плову, а хтось пересолив суп із фрикадельками. І якщо ви не хочете викидати майже готову страву, радимо згадати кілька простих порад. theLime ділиться з вами перевіреними лайфхами, як врятувати пересолену їжу.
Як врятувати пересолену кашу?
Якщо ви пересолили гречку, рис, булгур або іншу кашу, то в іншій каструлі потрібно приготувати другу порцію крупи і не солити її. Потім змішуємо пересолену кашу та не солону.
Другий спосіб – урізноманітнити солону кашу несоленими обсмаженими овочами, м'ясом чи грибами. До речі, добре вбирають сіль картопля та морква.
Як врятувати пересолений суп?
Перший варіант - злити частину бульйону і долити в каструлю несолоний бульйон або воду. Другий варіант - долити в суп води або несолоного бульйону, але в цьому випадку консистенція супу може стати іншою.
Третій спосіб – додати до супу трохи рису. Загортаємо в марлю рис і опускаємо в каструлю хвилин на 15-20. Потім дістаємо готовий рис, який може стати окремою стравою або його можна використовувати для тефтель.
Ще один спосіб – вбиваємо в суп яєчний білок. Потім акуратно прибираємо його з супу шумівкою - з білком вбереться і частина солі.
Як врятувати пересолені овочі чи м'ясо?
Щоб нейтралізувати сіль, потрібно додати в овочі чи м'ясо кислоту (лимонний сік, томатну пасту, помідори) чи цукор (мед).
Другий варіант – протушкувати овочі чи м'ясо у сметані чи вершках. Добре вбирає сіль також зелень (петрушка, шпинат тощо).
Ще один варіант – приготувати другу порцію таких самих овочів чи м'яса, але не солити їх, а потім змішати з пересоленими.
- Раніше ми розповіли, чи підходить морська та йодована сіль для консервації.
- Читайте також на theLime, чим відрізняється гімалайська рожева сіль від звичайної і як її використовувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.