Лайм

Як зробити засіб для прочищення труб своїми руками: простий лайфхак, коли немає "крота"

Візьміть ці поради собі на замітку

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають упоратися народні засоби. І якщо ви вже знаєте, чому жовтіє акрилова ванна і як її відмити, радимо взяти на замітку перевірений лайфхак для прочищення труб. theLime ділиться з вами простими порадами.

Фото: pinterest.com

Досвідчені господині знають, що труби потрібно періодично чистити від сміття за допомогою спеціальних засобів, проте бувають ситуації, коли їх немає під рукою. Не варто впадати у відчай - маючи вдома всього декілька речовин, можна легко впоратися з проблемою. Йдеться про оцет і соду.

Щоб прочистити труби, необхідно прибрати все сміття, залишки їжі або волосся зі зливного отвору, а потім засипати півсклянки соди в нього і залити 200 мл 9-відсоткового оцту. Накриваємо отвір склянкою або кришкою, щоб неприємні запахи в результаті реакції не поширювалися на кухні або ванній кімнаті. Чекаємо приблизно 2 години, а потім зливаємо велику кількість води.

Фото: pinterest.com

Посилити дію соди та оцту допоможе сіль – вони дезінфікують труби, перешкоджають виникненню неприємного запаху та розкладанню частинок їжі всередині труб:

1. Зливний отвір очищаємо та виливаємо приблизно 1 л води.

2. Змішуємо в рівних кількостях сіль дрібного помелу разом із харчовою содою (приблизно по 0,5 склянки), засипаємо в отвір, накриваємо пробкою або кришкою і залишаємо на кілька годин, а краще на всю ніч (8-12 годин).

3. Відкриваємо зливний отвір, виливаємо в нього приблизно 1 л дуже теплої води.

Із більш сильними забрудненнями допоможе впоратися перекис водню:

1. Прибираємо сміття зі зливного отвору та заливаємо в каналізаційну трубу 1 л практично окропу. Чекаємо 30 хвилин.

2. У зливний отвір висипаємо склянку харчової соди і виливаємо 50 мл перекису водню. Закриваємо зливний отвір і залишаємо його приблизно на 30 хвилин.

3. Чистимо за допомогою вантуза та зливаємо воду.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil