Лайм

Довелося їхати до Румунії: Раміна Есхакзай не змогла повернутися в Україну через Угорщину

Зірка розповіла подробиці інциденту

Українська журналістка та блогерка Раміна Есхакзай тривалий час знаходилася в Австрії, а нещодавно вирішила повернутися до України. Однак із перетином кордону у дівчини виникли труднощі, тому що угорці не пропустили її через відсутність техпаспорта. Документ, який вимагали прикорднонники, був у Раміни лише в електронному вигляді у застосунку "Дія".

На своїй сторінці в Instagram знаменитість поділилася деталями інциденту. Вона розповіла, що коли вона виїжджала з України, то легко перетнула кордон через Румунію за техпаспортом у "Дії".

"Коли я виїжджала з України, я виїхала машиною за техпаспортом у додатку "Дія". Я перетинала кордон через Румунію. Проблем із виїздом не було. Навіть строга Австрія приймала мій техпаспорт через "Дію". Женя обшукав увесь будинок. Техпаспорта немає. Можливо, він загубився десь, коли я збирала речі, може випав. Сьогодні я хотіла перетнути кордон України. На кордоні мене зустріла жінка і командним тоном сказала щось угорською. Я так зрозуміла, що треба було зупинитись. Потім вона почала кричати, саме кричати, щоб я дала паспорт, потім документи. Я у неї запитала: "Do you speak English? Чи розумієте ви англійську? Вона сказала "NO". Далі я їй сказала, що мій техпаспорт загублений, але є у додатку "Дія". Я зробила їм переклад документа на угорську", - написала блогерка.

Фото: instagram.com/raminalalala

"Далі розпочався цирк. До мене підійшло 3 чоловіка, один з яких говорить англійською. Я пояснила йому ситуацію. Після чого вони сказали, що не можуть мене пропустити. Або я маю залишити машину і йти пішки, або розвернутися назад до Європи. Я сказала: "Ви розумієте, що в моїй країні війна?". Вони сказали, що такі правила в Угорщині. Потім вони спитали: „Якщо в країні війна, чого ти їдеш назад? І чому ти не поїхала через Австрію?“. Я сказала, що Австрія - це не найближчий наш сусід. Тому я їду через Угорщину. Потім вони почали говорити, що вони не розмовляють ні українською, ні англійською. І щоб я виходила та їхала геть. Ця ухмилка на їхніх обличчях, це так гидко. Я їм відповіла, що ми з ними сусіди, і якщо щось станеться в їхній країні, то я не поводитимуся, як вони. Мало того, що прем'єр-міністр Угорщини вставляє парки в колеса, то ще й вони не виявляють співчуття. На мої прохання показати мені посвідчення, вони сказали, що не розмовляють англійською і з усмішкою слали мене на*уй, показуючи жестом бай-бай", – продовжила розповідати вона.

Фото: instagram.com/raminalalala

Есхакзай змушена була поїхати до Румунії, звідки вона і повернулася до України:

"Після вчорашньої зустрічі з бидлотою на угорському кордоні, нам довелося їхати до Румунії. Була велика черга. Десь машин 30 перед нами. Через дві години ми під'їхали до першого віконця. Через дві години ми під'їхали до першого віконця. Там сидів чоловік, типаж "повненький добряк", який ледве розмовляв англійською. Я сказала, що в мене немає техпаспорта. Тільки переклад через "Дію", він запитав, що трапилося і попередив, що можуть виникнути проблеми через відсутність техпаспорта і другий офіцер може не пропустити. Другий чоловік був за типажем "Ігор Кондратюк", суворий, серйозний. Він спитав, що трапилося і нащо я їду до України. О 6 ранку ми знайшли готель та пішли спати. Зранку виїхали вже на кордон Румунія - Україна. Черги взагалі не було. Мене зустріли дуже гарні чоловіки, типаж Макрона, яким я пояснила, чому немає техпаспорта. На мене ніхто не кричав. Розмовляли спокійно. Як треба розмовляти з людьми. Далі були українські прикордонники. Молоді хлопці, жінка та чоловік 40−50 років. Всі питали про техпаспорт, я показала Дію. Останній чоловік сказав з посмішкою: "То це вас не пустили мадяри?". Я відповіла: "Так". Так я опинилася в Україні".

Фото: instagram.com/raminalalala

Свою історію журналістка підсумувала словами про поведінку угорців. Вона зазначила, що російські прикордонники ведуть себе так само, не маючи ні краплі співчуття та розуміння по відношенню до інших людей.

"У Росії себе ведуть на кордоні так само, як вчора зі мною поводили себе угорці. Не найкращий приклад для наслідування. Я не кажу, що всі угорці бидлуваті. Скрізь є нормальні люди. Але приклад прем'єра Угорщини, прикордонників та чоловіка на ресепшн в Будапешті, який хотів здерти з нас 60 євро за проживання собак, говорять про те, що вони не розуміють, що таке співчуття. Що таке, коли твого сусіда бомблять, а ти удаєш, що не розумієш людської мови, мови емпатії", - резюмувала блогерка.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці