Лайм

Це підлабузництво: Даша Астаф'єва жорстко висловилася про нові патріотичні пісні

Співачка вважає, що війна – не час для розважальної творчості

Після початку повномасштабної війни з РФ більшість українських артисток виїхали за кордон, де сьогодні записують патріотичні пісні та виступають на благодійних концертах. Співачка та модель Даша Астьф'єва залишилася у Києві, де в одному з ресторанів разом із волонтерами чистить картоплю та допомагає готувати обіди для бійців.

Фото: https://www.instagram.com/da_astafieva/

У новому інтерв'ю для ISLND TV Астаф'єва розповіла, що не визнає 90% творчості своїх колег. Вона вважає, що під час війни не повинно бути розважальної творчості, а патріотичні пісні – нещирі та не мають користі.

"Я не вважаю, що це комусь потрібно під час війни. Так, є кілька прикладів - "Ой, у лузі червона калина", "Стефанія". Але решта більше схожа на циркові вистави. Поки що я не уявляю мого напряму творчості українською мовою, - заявила співачка. - Це як реп українською мовою, 90% того, що ми чуємо по радіо. Усі заспівали українською, всі пишуть пісні, щодня випускають сингли. Для мене це таке підлабузництво, не справжня творчість. Це пісні, які йдуть у нікуди, хоча там кажуть слова "Батьківщина", "Ненька", "Воїн", "Мати-Україна".

На думку Даші Астаф'євої, української народної творчості більш ніж достатньо для воєнного часу.

"Зараз війна, і це не тема для ігрової творчості - для репу, для якихось ігрових розважальних пісень. Українська народна творчість - так, справді піднімає дух. Але дуже багато українського зараз змішано з гівном, - висловилася вона. - Зараз усі почали робити українське, пхати це. Дуже скоро все це набридне".

Раніше Даша Астаф'єва засумнівалася у чесності українських артистів, які збирають гроші на благодійних концертах.

"Вони розповідають, що збирають мільйони. Де вони? Де докази? Просто сядь та подивися виступи. Це люди, які не чули вибухів. Я їх не звинувачую. Але я не вважаю, що це відверто, що це по-чесному, - сказала вона в інтерв'ю "Гончарова подкаст". - Співати пісні, виступати і бачити військових - це зовсім інше. Співати і кайфувати від того, що ти на сцені, лити сльози, де дують вентилятори, світить світло... Я не говоритиму хто, але багато зірок саме це і роблять. Вони заробляють гроші. Зараз дуже гарний час, щоб заробити. Вони кажуть, що це благодійність. Вони заробляють гроші – я в цьому більше, ніж впевнена".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято