RU  UA

Дізнатися

7 км від російського кордону: Джамала дала концерт у незвичайному місці

"Місцеві розуміють наш біль дуже добре"

Українська співачка Джамала, яка нещодавно виступила на фестивалі "Гластонбері" у Британії, цього разу дала концерт в іншій країні. Вона приїхала до Іматри - маленького фінського містечка, що розташоване за 7 кілометрів від держави-терориста РФ.

На своїй сторінці в Instagram артистка розповіла, в чому особливість та унікальність фінського міста. Іматра переживала окупацію 8 разів, тому добре знає, що вже п’ять місяців поспіль відчувають українці.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"Іматра. Маленьке фінське містечко. 8 разів переживало окупацію, знаходячись у 7 км від російського кордону. Тому місцеві розуміють наш біль дуже добре. Наприклад, волонтер, що віз нас з аеропорту, вже 8 разів доставляв гуманітарку до Луцька. Й навіть зробив собі тату з гербом України. Для уяви компактності міста – всі фіни, яких ми зустрічали, знали про концерт. І це створило таку домашню атмосферу. По-справжньому затишно й максимально тепло. І так красиво навкруги!" – поділилася враженнями виконавиця.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Іматра розташована на річці Вуоксі, що в північній частині Карельського перешийка, біля кордону з Росією, за 210 км від Санкт-Петербургу. Найближче російське місто - Світогорськ (7 км). До Гельсінкі - 230 км. Населення міста - 29.3 тисяч мешканців.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Нагадаємо, з перших днів повномасштабної війни Джамала бере активну участь у благодійних заходах, збираючи кошти для рідної країни, яка бореться з російськими загарбниками. У травні артистка отримала нагороду від Атлантичної ради США - ця нагорода присуджується найвидатнішим особистостям політики, бізнесу, культури, які борються за цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на каналtheLimeі дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность