Лайм

Посадили на токсичний препарат: акторка Катерина Тишкевич розповіла про лікування тяжкої хвороби

Зірка українських серіалів бореться із загадковою недугою

Українська акторка Катерина Тишкевич вже вісім років бореться з нестерпними головними болями. За цей час вона пройшла обстеження у найкращих клініках України, але жоден лікар не зміг поставити точний діагноз. Місяць тому зірка серіалів звернулася до медичного центру Данії, і поки чекала на відповідь паралельно консультувалася з іншими українськими фахівцями.

"Останній місяць я чекала відповіді з Данії з датою консультації. Сьогодні я її отримала: не раніше жовтня. Розпач, гнів, безсилля. Я розумію, що це найкращий центр у Європі, але… Ми не гаяли часу, шукали і в Україні, по десятому колу… Обстеження, нові погляди, нові ліки. Неврологи, психіатри, нейрохірурги. Молитви, служби у церкві, ікони", - розповіла Катерина в Instagram.

Катерина Тишкевич із домашнім улюбленцем Фото: instagram.com/mrsketrin

Тишкевич зізналася, що лікарі виписали їй дуже токсичний препарат, який не можна довго приймати. Однак завдяки йому акторка відчула полегшення. Також дівчина знайшла нову спеціалізовану клініку, яка знаходиться в Італії.

"Закидувала їх листами останній тиждень і мала певний успіх - мені відповідали. Наразі чекаю остаточного підтвердження від головної професорки інституту і дуже сподіваюся, що незабаром вирушу туди. А там, дай Боже, знайдемо причину та підберемо лікування, або хоча б ті ліки, які можна приймати усе життя, щоб ця функціональна уламка в мозку, не заважала жити повним життям і мінімально виражалася побічними реакціями", - зазначила вона.

Катерина Тишкевич Фото: instagram.com/mrsketrin

Вперше про свою хворобу Тишкевич розповіла наприкінці червня: "Трохи більше спробую пояснити, що саме зі мною відбувається. Ще раз наголошую, що остаточного діагнозу немає. За 8 років обстежень в Україні його так і не змогли поставити. Головний симптом – це нестерпний головний біль, який починається раптово і не відпускає ні на секунду, болить 24/7 так сильно, що я не можу говорити чи тримати очі відкритими".

Катерина Тишкевич та її чоловік-актор Валентин Томусяк Фото: instagram.com/mrsketrin

  • Тим часом Олена Мозгова думала про самогубство через хворобу Лайма. Від страшних думок українську продюсерку врятувала маленька дочка, яка стала стимулом для неї продовжувати боротися і жити далі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці