Лайм

Як розм'якшити масло та перевірити свіжість яєць: 11 лайфхаків для кухні, які змінять ваше життя

Спробуйте повторити їх

У кожної господині в арсеналі є не тільки кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися з побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як позбутися від неприємного запаху в холодильнику за допомогою народних засобів, радимо також ознайомитися з простими порадами, які спростять приготування страв. theLime підібрав найцікавіші та найкорисніші.

Як розм'якшити вершкове масло?

Чимало господинь стикаються з тим, що забувають вийняти вершкове масло перед тим, як, наприклад, замішувати тісто для випічки. Однак існує простий лайфхак - беремо скляний келих і ставимо його з невеликим об'ємом води на кілька хвилин у мікрохвильовку. Або другий варіант - під струмінь гарячої води. Потім виливаємо її і накриваємо шматочок масла цим келихом. Під теплим склом воно швидко розм'якшиться.

Фото: pinterest.com

Як перевірити свіжі яйця чи ні?

Перед приготуванням різних страв необхідно переконатися в свіжості яєць. Щоб це зробити, досить опустити їх у воду. Якщо яйце свіже, воно потоне і ляже боком на дно, а якщо навпаки - спливе на поверхню.

Фото: pinterest.com

Як швидко видавити лимонний сік?

Перед тим, як вичавити лимонний сік, необхідно покатати лимон по твердій поверхні, злегка натиснувши на нього. А якщо потрібно багато такого соку, а під рукою немає соковижималки, можна взяти кухонні щипці. Просто здавлюємо половинку лимона між частинами щипців.

Фото: pinterest.com

Як швидко порізати томати черрі?

Якщо гості на порозі, і вам терміново потрібно порізати овочі на салат, наприклад, томати черрі, можна скористатися простим лайфхаком. Беремо дві однакові по діаметру тарілки або пластмасові кришки, викладаємо на одну томати, а другою накриваємо. Потім беремо ніж і, притримуючи верхню кришку, ріжемо їх.

Фото: pinterest.com

Чим зручно чистити імбир?

Багато господинь не люблять чистити імбир через його химерну форму. Однак із цим завданням відмінно впорається звичайна столова або десертна ложка.

Фото: pinterest.com

Що робити, щоб лід виходив прозорим?

Щоб лід після заморозки був кришталево чистим, а не мутним, необхідно спочатку закип'ятити воду для нього. Це можна зробити навіть 2 рази, потім охолоджуємо її і розливаємо у форми.

Фото: pinterest.com

Як зберігати печиво, щоб воно довше залишалося свіжим і м'яким?

Буває, що печиво через кілька днів після випічки стає жорстким, як сухарики. Щоб цього не сталося, можна покласти часточку яблука в коробку або контейнер із печивом.

Фото: pinterest.com

Як швидко розрізати торт, пиріг або м'який сир без ножа?

Якщо ви не вмієте красиво нарізати домашню випічку або м'які сорти сирів, це можна зробити за допомогою звичайної зубної нитки. Зазначимо, що нитку потрібно взяти без ароматизаторів, щоб не зіпсувати смак продукту.

Фото: pinterest.com

Як заморозити зелень?

Досвідчені господині знають, що зелень після заморозки в холодильнику вже не придатна для приготування салатів. Однак можна зробити так зване зелене масло. Для цього беремо свіжу зелень, миємо, дрібно рубаємо і розкладаємо її в форми для заморозки льоду. Потім заливаємо зверху розтопленим вершковим маслом і відправляємо в морозильну камеру. Таке масло відмінно доповнить смак гарнірів і м'ясних страв.

Фото: pinterest.com

Як швидко помити велику кількість картоплі?

Сучасна господиня намагається максимально заощадити час, тому якщо вам потрібно перемити велику кількість картоплі, можна скористатися посудомийною машиною без додавання миючого засобу.

Фото: pinterest.com

Як позбавити блюдо від зайвого жиру?

Якщо ви зробили апетитні відбивні або деруни, але на поверхні залишилося багато зайвого жиру після смаження, допоможе простий лайфхак. Беремо кубик льоду і загортаємо його у паперову серветку. Потім проводимо нею по поверхні продукту. Справа в тому, що лід притягує зайвий жир, як магніт, і він залишається на серветці.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чим небезпечна для редиски хрестоцвітна блішка, як її можна позбутися за допомогою деревного попелу, тютюнового пилу, порошку пижми

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати