Лайм

Я тут не заради піару: Сашко Положинський у ЗСУ розповів про свій бойовий досвід

Незважаючи на старанну службу, артист стикається з упередженнями

Служба українських зірок у ЗСУ привертає багато уваги, адже деякі люди переконані, що знаменитості йдуть в армію заради піару, не роблять нічого небезпечного і перебувають за сотні кілометрів від лінії зіткнення. Подібні забобони прокоментував Олександр Положинський - екс-лідер групи "Тартак", який нині є солдатом ЗСУ та служить у 47-му окремому батальйоні.

У Facebook Положинський розповів про бойовий досвід, який здобув за три місяці служби. Також він розвінчав міф про "зірковий статус", який вирізняє його серед інших захисників України.

Фото: facebook.com/sashko.polozhinsky

За словами Положинського, за три місяці у ЗСУ він навчився краще стріляти, як і раніше, погано кидає гранати, почав мінімально розбиратися в спорядженні, опанував військову термінологію і став трохи швидше заряджати магазини. 50-річний музикант поки може швидко бігати у повному екіпіруванні та погано чистить зброю. Але головне – Положинський побував на фронті під ворожими обстрілами.

"Був на фронті. Навіть не на нулі, а ще трохи далі. Фактично в напівоточенні, - пише він. - По мені валили цілеспрямовано. З різних видів важкого озброєння. Цілодобово. З перервами, звісно, інколи - з доволі тривалими, але прилетіти могло в будь-який момент дня і ночі. І прилітало. Багато. Один раз так, що довелося потім смертельно понівечені тіла двох моїх нових друзів вантажити в евакуаційне авто. Жахливий досвід. Та він мене не вивів з рівноваги. І за жодну мить мого перебування на фронті мені не соромно".

Популярність Положинського має низку плюсів: музикант визнав, що йому та його підрозділу дарують багато корисних та важливих речей – одяг, взуття, спорядження, автомобілі, продукти, медикаменти, засоби гігієни. Втім, є й мінуси, наприклад упереджене ставлення деяких людей.

"Хтось думав, а може ще й досі думає, що я тут заради піару. Ні, зовсім не заради нього. Є кілька важливіших і більш вагоми причин, - пише артист. - Хтось впевнений, що я тут в якомусь особливому "зірковому" статусі. Запевняю, всі "привілеї" чи "поблажки", які я тут маю, отримані мною не за попередні заслуги, і не завдяки моїм знайомствам у керівництві батальйону, армії чи держави, а сумлінним ставленням, відповідальністю, дисциплінованістю, обсягом зробленого, кількістю та якістю отриманих навичок і знань. І всіх заохочень, які я отримую, не більше, ніж у інших моїх військових колег, які прикладають стільки ж старань та зусиль, щоби бути кращими".

Фото: https://www.instagram.com/valerii_markus/

Положинський визнав, що він не найкращий солдат у світі, але став значно краще, ніж три місяці тому.

"Усі знання та вміння, які я тут отримую, лягають не на порожній ґрунт. У мене великий запас побаченого, почутого, прочитаного раніше, великий досвід спілкування з крутими воїнами та професіоналами у різних сферах і царинах нашого життя - наука, бізнес, політика, культура, спорт. Все це робить мене потенційно доволі крутим та ефективним у багатьох проявах армійського життя. А мене все ж часто сприймають лише як артиста, який пробує бути солдатом, - пише він. - Я вже не пробую, я вже є".

Положинський заявив, що хоча наша армія не ідеальна, в ній багато людей, які намагаються зробити її кращою - більш сучасною, ефективною, прогресивною та передовою. Також він подякував за допомогою українському народу.

"Без вашої віри та допомоги ми не впораємося. Тому що ми – це і ви. Тому будьмо разом. Пам'ятайте про це", – підсумував він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита