Лайм

Як зберігати моркву на зиму, щоб довше не псувалася: важливе правило

Запам'ятайте це!

Багато господинь дивуються, чому навіть невибагливі овочі втрачають свої насичені аромати, швидко псуються і покриваються пліснявою. І якщо ви вже знаєте, де краще зберігати цибулю, а також що зробити, щоб часник долежав до весни, саме час розібратися і з морквою. theLime ділиться важливим правилом, яке допоможе зберегти її врожай надовго.

Як правило, урожай моркви збирають у середині осені. Але перед тим, як її викопати, потрібно переконатися, що коренеплоди справді дозріли і їх час прибирати з грядки. Якщо нижнє і середнє листя пожовтіло, значить, її можна викопувати.

Ще одна ознака, що час займатися збиранням урожаю – біле коріння. А якщо ви побачили тріщини, зібрати його потрібно якнайшвидше.

Слід зазначити, що свіжовириту моркву потрібно протерти сухою ганчіркою, але в жодному разі її не можна мити, а також зішкрібати верхній шар, щоб не зменшити термін її зберігання.

Фото: pinterest.com

Як зберігати моркву?

1. У холодильнику

Неочищену моркву сортуємо та упаковуємо у міцний папір або декілька шарів газети та складаємо у відділення для овочів.

2. На балконі

Моркву також можна зберігати на балконі або лоджії в ящику з тирсою або мохом. У сильні морози врожай слід накрити товстою тканиною, старим ковроліном, ковдрою чи чимось іншим.

3. У підвалі чи льоху

У підвалі, ямі в гаражі або льоху моркву можна зберігати в ящиках із піском, лушпинням цибулі, мохом або тирсою.

Лайфхак:

Простий і водночас ефективний спосіб зберігання моркви – занурити коренеплоди у воду з часником. На відро води беремо склянку подрібненого часнику, відправляємо моркву в розчин, потім добре висушуємо. Після цього складаємо її в ящик або поліетиленовий мішок і прибираємо в льох. Мішок при цьому не зав'язуємо.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ