Осінній збір урожаю добігає кінця, і більшість господинь уже зробили на зиму різні заготівлі. У жовтні особливою популярністю користуються рецепти болгарського перцю. Якщо ви вже спробували класичний солодкий перець у томаті, пропонуємо більш пікантний та нестандартний варіант. Авторка українського YouTube-каналу "Як варити і печи" поділилася рецептом запеченого перцю з часником та чилі.
Інгредієнти: болгарський перець, сіль, цукор, яблучний оцет, часник, перець чилі, приправи до смаку (чорний мелений перець, кориця, гвоздика, коріандр).
Приготування (на банку 0,5 л):
Перець помити і викласти на деко, змащене оливковою або олією. Не розрізати і не чистити від насіння. Запікати при температурі 200 градусів протягом 45 хвилин.
Головку часнику розділити на зубчики, почистити і не надто дрібно нарізати.
Гострий перець нарізати тонкими кільцями.
У чисту банку 0,5 кладемо 1 ч. л. солі, 2 ч. ложки цукру. Додаємо щіпку нарізаного часнику, щіпку червоного перцю, спеції за смаком (чорний мелений перець, коріандр, гвоздику).
Закладаємо в банку запечений перець шарами, перекладаючи часником та чилі.
Коли всі інгредієнти будуть у банці, додаємо столову ложку оцту та заливаємо окропом, щоб перець був повністю покритий маринадом.
Стерилізуємо банки в духовці при температурі 150 градусів протягом 20 хвилин, закочуємо кришками, охолоджуємо та прибираємо на зберігання у прохолодне місце.
- Читайте також, як закрити на зиму салат із помідорів та болгарського перцю.
- Раніше ми ділилися популярним рецептом смачної ікри із зелених помідорів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.