Лайм

Улюблений рецепт, перевірений роками. Готуємо на зиму болгарський перець в томаті

Страва, яку готували ще наші мами та бабусі

Серед усіх заготовок особливе місце посідає консервація із болгарського перцю. Цей овоч має насичений колір та неймовірний смак. Існує безліч сучасних рецептів з перцю, але є улюблені перевірені часом. Якщо ви вже закрили лечо з перцем і морквою та замаринували для фарширування, тепер закрийте перець у томаті.

Інгредієнти: болгарський перець (6 кг), цибуля ріпчаста (1,5 кг), томатний сік (3 л), цукор (300 г), сіль (100 г), оцет (300 мл), соняшникова олія (300 мл), зелень петрушки, лавровий лист, чорний перець горошком.

Фото: Кадр із відео

Приготування:

Червоний болгарський перець вимийте, видаліть серцевину і наріжте однаковими скибочками. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

Візьміть глибоку каструлю і влийте томатний сік (можна використовувати магазинний або домашнього приготування). Висипте сіль, цукор, вилийте оцет і олію. Додайте три лаврові листочки, чорний перець горошком за смаком. Добре розмішайте дерев'яною ложкою та поставте на плиту.

Коли маринад закипить, закиньте в каструлю третину перцю та третину цибулі. "Втопіть" овочі в томатній суміші, дайте закипіти, накрийте кришкою і варіть 25 хвилин. Викладіть овочі у тарілку.

У той же маринад закиньте другу частину перцю та цибулі. Знову варіть після закипання 25 хвилин. Повторіть процедуру з овочами, що залишилися.

У чисті простерилізовані банки викладіть по кілька гілочок петрушки і розкладіть цибулю та перець. Залийте гарячим маринадом, у якому варилися овочі. Закатайте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 10 літрових банок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину