Серед усіх заготовок особливе місце посідає консервація із болгарського перцю. Цей овоч має насичений колір та неймовірний смак. Існує безліч сучасних рецептів з перцю, але є улюблені перевірені часом. Якщо ви вже закрили лечо з перцем і морквою та замаринували для фарширування, тепер закрийте перець у томаті.
Інгредієнти: болгарський перець (6 кг), цибуля ріпчаста (1,5 кг), томатний сік (3 л), цукор (300 г), сіль (100 г), оцет (300 мл), соняшникова олія (300 мл), зелень петрушки, лавровий лист, чорний перець горошком.
Приготування:
Червоний болгарський перець вимийте, видаліть серцевину і наріжте однаковими скибочками. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
Візьміть глибоку каструлю і влийте томатний сік (можна використовувати магазинний або домашнього приготування). Висипте сіль, цукор, вилийте оцет і олію. Додайте три лаврові листочки, чорний перець горошком за смаком. Добре розмішайте дерев'яною ложкою та поставте на плиту.
Коли маринад закипить, закиньте в каструлю третину перцю та третину цибулі. "Втопіть" овочі в томатній суміші, дайте закипіти, накрийте кришкою і варіть 25 хвилин. Викладіть овочі у тарілку.
У той же маринад закиньте другу частину перцю та цибулі. Знову варіть після закипання 25 хвилин. Повторіть процедуру з овочами, що залишилися.
У чисті простерилізовані банки викладіть по кілька гілочок петрушки і розкладіть цибулю та перець. Залийте гарячим маринадом, у якому варилися овочі. Закатайте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 10 літрових банок.
- Раніше ми розповідали, як закрити болгарський перець по-корейськи на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму салат з помідорів та болгарського перцю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.