Лайм

Буде наче свіжий. Рецепт салату з помідорів і болгарського перцю на зиму

Це точно варто спробувати

Якщо ви шукаєте рецепт смачної заготовки на зиму, яка буде радувати вас ніжним та свіжим смаком, theLime має ідею в запасі. Зробіть салат, головними компонентами якого є помідори та болгарський перець. Готується він досить легко і не забере у вас багато часу. Така заготовка стане відмінним доповненням до основних страв у холодну пору.

Фото: instagram.com/helena_bas88

Інгредієнти: помідори 2 кг, перець болгарський ,05 кг, цибуля 0,5 кг, морква 300 г, часник 1 головка, олія 100 мл, петрушка 1 пучок, кріп 1 пучок, перець горошок, лавровий лист, сіль за смаком, оцет.

Приготування: помідори нарізаємо на середні шматочки, цибулю півкільцями, а перець полосками. Моркву натираємо на буряковій терці або як на моркву по-корейськи. Подрібнюємо часник, кріп та петрушку. Далі з‘єднуємо помідори, моркву, перець, цибулю, зелень та часник, заливаємо 100 мл олії та солимо за смаком (приблизно 2 чайні ложки).

Фото: instagram.com/helena_bas88

Після цього добре все вимішуємо та розкладаємо в банки. Не забудьте додати лавровий лист та перець-горошок. Сік, що залишився, теж розливаємо по банках. Стерелізуємо салат 35-40 хв. Знімаємо з вогню.Далі всипаємо цукор 1 ч.л на півлітрову банку та 1 ч.л оцту. Розмішуємо та щільно закручуємо кришками, перевертаємо вверх дном, накриваємо пледом та залишаємо заготовку так стояти до тих пір, поки вона повністю не охолоне. Салат із помідорів та болгарського перцю виходить дуже смачним, легким та свіжим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні