Лайм

Буде наче свіжий. Рецепт салату з помідорів і болгарського перцю на зиму

Це точно варто спробувати

Якщо ви шукаєте рецепт смачної заготовки на зиму, яка буде радувати вас ніжним та свіжим смаком, theLime має ідею в запасі. Зробіть салат, головними компонентами якого є помідори та болгарський перець. Готується він досить легко і не забере у вас багато часу. Така заготовка стане відмінним доповненням до основних страв у холодну пору.

Фото: instagram.com/helena_bas88

Інгредієнти: помідори 2 кг, перець болгарський ,05 кг, цибуля 0,5 кг, морква 300 г, часник 1 головка, олія 100 мл, петрушка 1 пучок, кріп 1 пучок, перець горошок, лавровий лист, сіль за смаком, оцет.

Приготування: помідори нарізаємо на середні шматочки, цибулю півкільцями, а перець полосками. Моркву натираємо на буряковій терці або як на моркву по-корейськи. Подрібнюємо часник, кріп та петрушку. Далі з‘єднуємо помідори, моркву, перець, цибулю, зелень та часник, заливаємо 100 мл олії та солимо за смаком (приблизно 2 чайні ложки).

Фото: instagram.com/helena_bas88

Після цього добре все вимішуємо та розкладаємо в банки. Не забудьте додати лавровий лист та перець-горошок. Сік, що залишився, теж розливаємо по банках. Стерелізуємо салат 35-40 хв. Знімаємо з вогню.Далі всипаємо цукор 1 ч.л на півлітрову банку та 1 ч.л оцту. Розмішуємо та щільно закручуємо кришками, перевертаємо вверх дном, накриваємо пледом та залишаємо заготовку так стояти до тих пір, поки вона повністю не охолоне. Салат із помідорів та болгарського перцю виходить дуже смачним, легким та свіжим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати