В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили декілька баночок гострої кабачкової ікри або пікантного салату з болгарського перцю, приготуйте також ікру із зелених помідорів. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: зелені помідори (2,5 кг), солодкий болгарський перець (500 г), цибуля (400 г), морква (300 г), часник (1 головка), рослинна олія (220 мл), оцет (50 мл), сіль, цукор, спеції.
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою від пилу та бруду, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
З солодких перців вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, розрізаємо на кілька скибочок. Моркву чистимо і ріжемо довільним чином.
Перекладаємо всі підготовлені овочі в блендер та подрібнюємо до однорідної маси. Якщо немає блендера, можна використати м'ясорубку.
Овочеве пюре перекладаємо в каструлю з товстим дном, доводимо до кипіння на середньому вогні, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму та готуємо півгодини.
Додаємо сіль, цукор та спеції за смаком і варимо ще 30 хвилин. В самому кінці вливаємо рослинну олію та оцет, проварюємо все разом ще 10 хвилин і знімаємо з вогню.
Поки ікра вариться, підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх під проточною водою із харчовою содою. Стерилізуємо в духовці: ставимо банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, поруч можна покласти і кришки, потім вмикаємо температуру 160-180°С. Чекаємо 10-15 хвилин після того, як духовка прогріється.
Розливаємо киплячу ікру із зелених помідорів у стерильні банки, герметично закриваємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і укутуємо до повного остигання пледом або теплою ковдрою - приблизно на добу. Потім прибираємо у льох чи підвал до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму гострі зелені помідори.
- Читайте також на theLime, як зробити аджику з солодким перцем на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.