Лайм

Рецепт - хіт сезону. Як закрити на зиму смачну ікру з зелених помідорів

Урізноманітніть своє меню новою заготовкою

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію. І якщо ви вже закрили декілька баночок гострої кабачкової ікри або пікантного салату з болгарського перцю, приготуйте також ікру із зелених помідорів. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: зелені помідори (2,5 кг), солодкий болгарський перець (500 г), цибуля (400 г), морква (300 г), часник (1 головка), рослинна олія (220 мл), оцет (50 мл), сіль, цукор, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою від пилу та бруду, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

З солодких перців вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, розрізаємо на кілька скибочок. Моркву чистимо і ріжемо довільним чином.

Перекладаємо всі підготовлені овочі в блендер та подрібнюємо до однорідної маси. Якщо немає блендера, можна використати м'ясорубку.

Овочеве пюре перекладаємо в каструлю з товстим дном, доводимо до кипіння на середньому вогні, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму та готуємо півгодини.

Додаємо сіль, цукор та спеції за смаком і варимо ще 30 хвилин. В самому кінці вливаємо рослинну олію та оцет, проварюємо все разом ще 10 хвилин і знімаємо з вогню.

Поки ікра вариться, підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх під проточною водою із харчовою содою. Стерилізуємо в духовці: ставимо банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, поруч можна покласти і кришки, потім вмикаємо температуру 160-180°С. Чекаємо 10-15 хвилин після того, як духовка прогріється.

Розливаємо киплячу ікру із зелених помідорів у стерильні банки, герметично закриваємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і укутуємо до повного остигання пледом або теплою ковдрою - приблизно на добу. Потім прибираємо у льох чи підвал до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати  

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії