Лайм

Мене вже могло не бути: Олексій Вертинський після операції на серці звернувся до українців

Люди підтримали українського актора фінансово

Чотири місяці тому Олексій Вертинський переніс складну операцію на серці, після якої 66-річному акторові була потрібна дорога реабілітація. Дочка народного артиста звернулася за фінансовою допомогою до українців, і за ніч було зібрано суму, яка покрила всі необхідні медичні витрати.

У програмі "Точка опори" актор театру та кіно зауважив, що залишився живим завдяки своїй дочці, акторці Ксенії Вертинській, та людям, які відгукнулися на її прохання.

Олексій Вертинський із дочкоюФото: instagram.com/kseniyavertinska

У червні через два дні після спектаклю у Вертинського стався серцевий напад. Актор не став звертатися до лікаря, оскільки думав, що "розсосеться". На госпіталізації наполягла Ксенія.

"У мене розуму не вистачає. Я ніколи не йду до лікарів. За весь мій театральний шлях я жодного разу не був на лікарняному, - розповідає артист. - І зараз би не пішов до лікарів. Мене Ксюша "закинула" в машину і відвезла до лікарні, де одразу прооперували. З'ясувалося, що операцію потрібно було зробити ще вчора. Стан був критичний".

Про те, що його дочка в соцмережах запустила збір коштів, Вертинський дізнався не одразу. Актор подякував небайдужим українцям, зазначивши, що біда показала, що наш народ – найкращий.

"Дізнався з часом, навіть не наступного дня. У той час мене на носилках тягали по лікарні, "світили" займалися... дякую їм велике. Зараз я розумію, що мене могло і не бути вже. Слава Богу і людям за це! Наш народ могутній! Кращого народу у світі не існує, я впевнений".

Олексій Вертинський народився 2 січня 1956 року в Сумах, акторську кар'єру розпочав у місцевому театрі. Дебют у кінематографі відбувся у 1980 році з маловідомого фільму Олександра Карпова "Весільна ніч". Серед великих проектів Вертинського - "Божевільний день або Одруження Фігаро", "12 стільців". Також актор знімався у серіалах "Слуга народу", "Дім Бобринських" та в комедії "DZIDZIO Контрабас".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК