Лайм

Як швидко розморозити холодильник старого зразка: 5 корисних лайфхаків

Іноді без екстрених методів не обійтися

Кожна господиня хоче, щоб продукти в холодильнику зберігалися довше, при цьому не втрачаючи своєї свіжості та аромату. Для цього потрібно тримати техніку в чистоті, позбавлятися сторонніх запахів та розморожувати. Якщо холодильник має систему "ноу фрост", то проводити цю процедуру слід один-два рази на рік, а от холодильник старого зразка – хоча б раз на два місяці. theLime вирішив зупинитися на другому варіанті та поділитися з вами простими лайфхаками, як позбутися від товстого шару наледі на стінках морозильної камери в старенькій моделі.

Фото: Pixabay

Оскільки розморожувати холодильник старого зразка потрібно часто, то хочеться щоб ця процедура не займала багато часу. Ми зібрали для вас 5 простих способів, які дозволять прискорити цей процес.

Деякі господині воліють проводити очищення "шуби" механічним шляхом, збиваючи лід ножем або іншим гострим предметом. Звичайно, візуально техніка швидко стане як нова, але всередині призведе до поломки, тому що сильні удари та подряпини ушкоджують трубки, що прилягають до стінок камери. Тому якщо ви хочете продовжити термін дії вашого холодильника, то так розморожувати його не можна. Існують альтернативні та щадні способи очищення холодильника.

Фото: Pixabay

Ємність із теплою водою

Щоб лід у морозилці швидше розтанув, помістіть у неї каструлю із теплою водою. Однак тут є важливий нюанс, температура води має бути 40-45 градусів, не вищою. У жодному разі не можна ставити окріп: при контакті з холодильником він сприятиме порушенню його роботи. Ємність для води краще взяти емальовану. Щоб прискорити процес, поставте воду на кожну полицю і змінюйте її в міру остигання, приблизно кожні півгодини.

Грілка

Ще один альтернативний варіант швидкого розморожування – грілка з теплою водою. Такий спосіб краще використовувати для розморожування окремої ділянки, наприклад, якщо потрібно відкрити замерзлі дверцята морозильної камери.

Фото: Pixabay

Фен

Ще один доступний варіант – фен для волосся. Бажано, щоб він мав хорошу потужність, інакше результату доведеться чекати стільки ж, скільки і при розморожуванні природним шляхом. Направте потік теплого повітря на замерзлу кірку і чекайте, поки почне танути. Недолік цього способу - потрібно постійно знаходитися біля холодильника. Залишати включеним прилад у морозилці категорично не можна: по-перше, постійний напрямок гарячого повітря призведе до перегріву вибраної ділянки; по-друге, рідина, що накопичується всередині камери, може затекти у фен і викликати коротке замикання.

Вентилятор

Розморозити швидко холодильник допоможе вентилятор. Плюс цього методу в тому, що активна участь людини не потрібна, що, безумовно, набагато зручніше, ніж орудувати феном. Щоб скористатися цим способом, відкрийте дверцята морозилки та встановіть навпроти неї вентилятор. Увімкніть найпотужніший режим. Далі вам залишиться тільки збирати воду, що стікає.

Фото: Pixabay

Пилосос

До шлангу пилососа під'єднайте невелику насадку та увімкніть режим видування. Направте на замерзлі області холодильника і рівномірно обробляйте повітряним потоком, доки лід не почне танути.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього