Лайм

Як зберігати дріжджове тісто в холодильнику до трьох місяців: поради та лайфхаки

Зробіть заготовки на майбутнє

Дріжджове тісто можна використовувати для приготування домашньої піци, пиріжків, булочок та іншої смачної випічки. Його приготування - справа не швидка, але якщо заморозити дріжджове тісто наперед, можна істотно полегшити собі життя.

Фото: Unsplash.com

Як зберігати тісто в холодильнику

Щоб зберегти тісто на дріжджах до наступного дня, достатньо залишити його в холодильнику. Процес бродіння не припиниться, але за температури 0-5 градусів тісто не встигне зіпсується за 24 години.

Щоб уникнути прокисання дріжджового тіста для пиріжків або хліба, не рекомендується тримати його в холодильнику довше доби. Покладіть його в поліетиленовий або спеціальний пакет для харчових продуктів, випустіть зайве повітря і закрийте, залишивши трохи місця для підростаючої здоби.

Як приготувати листкове тісто, яке можна заморозити для випічки: простий рецепт.

Дріжджове тісто для млинців у холодильнику зберігайте під кришкою або харчовою плівкою. Воно прокисає швидше, тому використати його необхідно протягом 24 годин. Таке тісто можна налити в чисту пластикову пляшку з кришкою, звідки зручно порційно виливати його прямо на сковороду.

Фото: Unsplash.com

Як заморозити дріжджове тісто

Оптимальна температура в морозилці — мінус 18 градусів Цельсія. У такому середовищі дріжджове тісто може зберігатись до 3 місяців, не втрачаючи смакових якостей. Є прості лайфхаки, які полегшать вам наступне розморожування тіста.

1. Розділіть дріжджове тісто на порції та розкладіть у зіп-пакети. Коли настане час, ви зможете помістити їх у ємність із теплою водою та прискорити час розморожування до 2-3 годин. Воду, що остигає, при цьому доведеться час від часу міняти на теплу.

2. Зробіть напівфабрикати з дріжджового тіста, покладіть на змащене маслом деко і поставте в духовку на 5 хвилин. Після цього вийміть випічку, остудіть та оберніть харчовою плівкою. У такому вигляді напівфабрикати заморожують у морозилці та при необхідності допікають.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків