Лайм

Як зробити ідеальне тісто, якщо немає молока: простий рецепт на воді

Спробуйте повторити його

Ароматна домашня випічка у багатьох асоціюється із затишком. І якщо ви вже знаєте, як приготувати листкове дріжджове тісто, яке можна заморозити для випічки, візьміть на замітку рецепт ідеального тіста без молока і яєць.

Таким рецептом поділилася фуд-блогер Наталя на своєму каналі "Домашні рецепти від Natalia Sus" у YouTube.

Інгредієнти: вода (250 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (2 ч. л.), рослинна олія (100 г), дріжджі (20 г), борошно (520 г), для солодкої випічки – цукор (100-120 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У каструлю виливаємо воду і рослинну олію, додаємо сіль і цукор, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню, переливаємо рідину в миску і чекаємо, поки вона охолоне при кімнатній температурі.

Потім додаємо в рідкі інгредієнти дріжджі та 120 г просіяного через сито борошна, ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 10-15 хвилин у теплому місці без протягів.

Читайте також: які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоби був смачним і не кришився.

Після того, як дріжджі почали діяти і тісто збільшилося в обсязі, додаємо порціями 400 г борошна, що залишилося, яке попередньо потрібно також просіяти через сито. Якщо ви плануєте робити солодку випічку, додайте до нього 100-120 г цукру.

Тісто замішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Знову накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на 40-60 хвилин, щоб воно піднімалося.

Робочу поверхню трохи присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто, знову вимішуємо. Потім розподіляємо тісто на частини, розкочуємо їх і формуємо з нього пиріжки, основу для пирога або піци.

Перед випіканням вироби із такого тіста знову залишаємо на 20 хвилин. За бажанням можна змастити пиріг або пиріжки жовтками, водою або рослинною олією. Випікаємо за температури 190°С.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити

Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як в домашніх умовах приготувати шоколадні мафіни з какао, які можна взяти з собою в якості перекусу в дорогу або на навчання