Піца – улюблена страва багатьох гурманів. Її люблять як дорослі, так і діти, тому багато господинь намагаються балувати домочадців цією стравою. Якщо ви вже пробували готувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками, то тепер візьміть на замітку рецепт міні-піци. Порційні булочки з ковбасою та сиром нагадують смаколик зі шкільної їдальні, який так люблять смакувати дітлахи.
Інгредієнти для тіста: пресовані дріжджі (25 г), сіль (1 ч.л.), цукор (1 ч.л.), вода (80+110 мл), олія (30 г), борошно (360 г).
Інгредієнти для соусу: кетчуп + часниковий соус, зубчик часнику, сушений орегано, сіль.
Інгредієнти для начинки: мисливські ковбаски, помідори чері, маслини, сир моцарелла (150 г).
Приготування:
Насамперед приготуйте опару. Дріжджі покришіть у ємність, додайте цукор та 80 г теплої води. Перемішайте, доки рідина не стане однорідною. Всипте 1 ст. л. борошна, ще раз перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
У глибоку миску влийте опару, 110 г води, всипте сіль і налийте олію. У два-три підходи додайте борошно та замісіть тісто. Воно буде липнути до рук, але борошна більше не додавайте, інакше булочки не будуть м'якими та повітряними. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на одну годину.
У цей час займіться соусом та начинкою. Усі складові соусу змішайте. Ковбасу, помідори та маслини наріжте кружальцями. Сир натріть на дрібній тертці.
Готове тісто розділіть на 8 частин, з кожної сформуйте кульку. Перекладіть на пергаментний папір і руками сформуйте коржик з бортиками.
Змастіть соусом і щедро посипте моцарелою. Потім викладіть ковбаски, помідори та оливки. Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин (з конвекцією) або за температури 180 градусів 17-20 хвилин. Все, міні-піци з ковбасою та сиром готові.
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню піцу Чотири м'яса.
- Читайте також на theLime, як приготувати турецьку піцу піде з начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.