Лайм

Як приготувати порційні піци-булочки з ковбасою і сиром: простий рецепт

М'яке повітряне тісто та улюблена начинка

Піца – улюблена страва багатьох гурманів. Її люблять як дорослі, так і діти, тому багато господинь намагаються балувати домочадців цією стравою. Якщо ви вже пробували готувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками, то тепер візьміть на замітку рецепт міні-піци. Порційні булочки з ковбасою та сиром нагадують смаколик зі шкільної їдальні, який так люблять смакувати дітлахи.

Інгредієнти для тіста: пресовані дріжджі (25 г), сіль (1 ч.л.), цукор (1 ч.л.), вода (80+110 мл), олія (30 г), борошно (360 г).

Інгредієнти для соусу: кетчуп + часниковий соус, зубчик часнику, сушений орегано, сіль.

Інгредієнти для начинки: мисливські ковбаски, помідори чері, маслини, сир моцарелла (150 г).

Фото: instagram.com/recepty_przepisy

Приготування:

Насамперед приготуйте опару. Дріжджі покришіть у ємність, додайте цукор та 80 г теплої води. Перемішайте, доки рідина не стане однорідною. Всипте 1 ст. л. борошна, ще раз перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.

У глибоку миску влийте опару, 110 г води, всипте сіль і налийте олію. У два-три підходи додайте борошно та замісіть тісто. Воно буде липнути до рук, але борошна більше не додавайте, інакше булочки не будуть м'якими та повітряними. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на одну годину.

У цей час займіться соусом та начинкою. Усі складові соусу змішайте. Ковбасу, помідори та маслини наріжте кружальцями. Сир натріть на дрібній тертці.

Готове тісто розділіть на 8 частин, з кожної сформуйте кульку. Перекладіть на пергаментний папір і руками сформуйте коржик з бортиками.

Змастіть соусом і щедро посипте моцарелою. Потім викладіть ковбаски, помідори та оливки. Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин (з конвекцією) або за температури 180 градусів 17-20 хвилин. Все, міні-піци з ковбасою та сиром готові.


Подивитися цю публікацію в Instagram


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки