Лайм

Як відмити вікна від старого скотчу і клею, щоб не залишилося слідів

Візьміть собі на замітку

На початку війни, яка триває на території України через російську агресію вже понад вісім місяців, люди заклеювали вікна скотчем, щоб захиститися від ударної хвилі від вибухів та небезпечних уламків внаслідок них. Однак у багатьох регіонах на сьогоднішній день більш-менш спокійно, тому господині хочуть упорядкувати вікна до настання перших морозів. theLime ділиться простими способами, як видалити залишки скотчу та клею з них.

Фото: pinterest.com

Оцет

Впоратися з плямами від скотчу допоможе оцтова кислота. Оскільки клей має лужну реакцію, кислота нейтралізує його активні елементи. Змочуємо ганчірку в 9% оцті та ретельно тремо місцем забруднення. Залишаємо на кілька хвилин, щоб він подіяла, потім прибираємо залишки вологою ганчіркою. Якщо з першого разу не вдалося очистити скло, то повторюємо процедуру ще раз.

Сода

Сліди від клейкої стрічки можна прибрати і за допомогою харчової соди, яка є практично у кожної господині на кухні. Беремо склянку води та розводимо в ній 4 ст. л. соди. У цьому розчині змочуємо ганчірку та наносимо його на залишки скотчу на склі. У цьому випадку сода працює як м'який абразив та розчинник. Через кілька хвилин протираємо вологою ганчіркою.

Рослинна олія

Невеликий шматочок вати або ватний диск змочуємо в будь-якій олії. Потім трохи втираємо його в липкий бруд на склі. Чекаємо 7-10 хвилин, щоб клей розм'якшився. Затверділі залишки клею поступово розмокнуть під впливом свіжої олії і потім їх можна легко видалити чистим ватним диском. За бажанням повторюємо процедуру ще раз.

Читайте також: Як знизити вологість у приміщенні, щоб не мокріли вікна.

Ацетон або засіб для зняття лаку

Для застарілих клейових плям і слідів скотчу можна застосувати будь-який органічний розчинник на основі кетону. Простими словами, це ацетон або засіб для зняття лаку, який є в арсеналі практично кожної жінки. Змочуємо губку та протираємо липкі місця. Якщо забруднення досить серйозне – підігріваємо ацетон на плиті, а потім наносимо на плями. В кінці витираємо залишки ганчіркою, змоченою у теплій мильній воді.

Нашатирний спирт

Перед тим, як приступити до роботи, надягаємо рукавички та відкриваємо вікна. Змочуємо ганчірку або ватний диск у нашатирі та протираємо вікна, видаляючи залишки скотчу та клею. Цей засіб особливо ефективно відмиває пластикове скло, а також рами.

Спирт

Будь-які спиртовмісні засоби горілка, безбарвний лосьйон, спиртова настойка відмінно впораються із завданням відмити залишки клейової основи скотчу. Наносимо його на губку, ганчірку або ватний диск і протираємо місця забруднень.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків