Лайм

Як почистити натяжну стелю від плям і розводів: прості засоби для матових і глянцевих конструкцій

Візьміть на замітку кілька порад

Натяжна стеля складається з особливо міцної та гнучкої плівки ПВХ, яка натягується в одній площині з основною стелею, на відстані не менше 3 см від неї. За допомогою цього виду покриття поверхню можна зробити ідеально рівною та гладкою, і це є значною перевагою. Якщо основні характеристики натяжної стелі зрозумілі, час розібратися із не менш важливим питанням: як її очищати? Раніше ми поділилися перевіреними лайфхаками, які допоможуть почистити жалюзі від пилу і плям, а цього разу розповімо, як помити натяжну глянцеву або матову стелю без розводів.

Фото: unsplash.com

Матеріал конструкції натяжних стель обробляється різноманітними просоченнями (антибактеріальними, антистатичними і т. і.). Якщо час від часу ви не будете очищати поверхню від пилу і плям, це призведе до того, що ці просочення втратять свої властивості.

Для виробів, які знаходяться в житлових кімнатах періодичність прибирання - 1 раз в 6 місяців; для кухонних стель – 2-3 місяці.

Стелі можна не тільки мити, але й пилососити. Для цього використовуйте щітку з м’якою щетиною і середню силу всмоктування.

Очищати натяжну конструкцію варто губкою, просоченою миючим засобом, круговими рухами. Після обробки обов’язково промийте стелю чистою водою, щоб прибрати залишки та уникнути появи розводів.

Як відмити глянцеву натяжну стелю

Глянцеву або "сатинову" стелю помити не так легко, як може здатися на перший погляд. Справа в тому, що на дзеркальній поверхні дуже добре видно розводи, тому доведеться постаратися. Відмивати розводи слід неінтенсивними круговими рухами. А щоб повернути матеріалу колишній лоск, можна обробити покриття розчином нашатирю з 10-відсотковою концентрацією. Після чого варто зробити полірування, скориставшись м’якою сухою серветкою.

Фото: pinterest

Як відмити матову натяжну стелю

Цей вид матеріалу не рекомендується встановлювати в кухонній зоні, оскільки плями жиру сильно в’їдаються в матове покриття, і потім їх буде складно прибрати в домашніх умовах. Однак матова стеля має значну перевагу – на ній практично не видно розводів, які можуть залишитися після чищення.

Щоб помити матову натяжну конструкцію, приготуйте мильний розчин. Для цього в ємності змішайте теплу воду із будь-яким мийним компонентом. Очищати поверхню слід горизонтальними лініями туди-назад.

Перевірений спосіб миття без розводів

Зробіть універсальний мийний засіб на основі одного з перерахованих компонентів: рідина для посуду, мильний розчин, засіб для догляду за поверхнями зі скла, пральний порошок.

Перед використанням обов’язково проведіть "тест-драйв" суміші, яка у вас вийшла. Для цього нанесіть її на невелику і непомітну для очей ділянку на поверхні. Якщо склад не підійде, то дефект проявиться лише на цьому місці, а не на всій площі.

Проводимо тест:

Нанесіть невелику кількість засобу, залиште на 5-10 хвилин, змийте і подивіться, чи не з’явилася жовтизна або будь-які інші "погані" ознаки.

Фото: unsplash.com

Ще кілька важливих правил:

  • Не слід використовувати розчини, що містять у своєму складі абразивні частинки, розчинники і ацетон.
  • Не нехтуйте проведенням тестування миючого засобу. В протилежному випадку ризик появи негативних наслідків значно підвищується.
  • Використовуйте для сухого чищення лише м’які щітки, не тріть плями надто сильно, навіть якщо бруд в’ївся та засох.
  • Шви і місця стикування полотен обробляйте виключно поздовжніми рухами "по шву".
  • Ідеальний варінт - видаляти плями і бруд одразу після їх появи. Це займе у вас мінімум часу.
  • Робіть профілактичне прибирання своєчасно, відповідно до вказаних термінів.

Фото: pinterest

  • Дізнайтесь, як позбутися неприємного запаху після миття підлоги. У цьому матеріалі знайдете покрокову інструкцію та поради.
  • Також почитайте про те, як помити лінолеум, щоб блищав. Скористайтесь надійними порадами та лайфхаки для якісного прибирання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати