Лайм

Актор "Гаррі Поттера" Леслі Філліпс помер у віці 98 років

Він подарував голос знаменитому Сортувальному Капелюху

У віці 98 років не стало британського актора Леслі Філліпса. Видання Variety повідомляє, що він помер після тривалої хвороби. Філліпс, який озвучив Сортувальний Капелюх у "Гаррі Поттері", за 80 років кар'єри знявся у більш ніж 200 фільмах і телесеріалах.

Фото: Getty Images

"Я втратила прекрасного чоловіка, а громадськість втратила воістину великого шоумена... Люди любили його. Його оточував натовп, куди б він не пішов", - сказала журналістам його вдова Зара.

Читайте на тему: У жовтні не стало Роббі Колтрейна - виконавця ролі Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера.

Леслі Філліпс у Британії був справжньою знаменитістю. Він активно знімався у кіно з 1938 до 2012 року. Серед відомих фільмів за його участю - "Найдовший день", "Імперія сонця", "Байки зі склепу", "Лара Крофт" з Анджеліною Джолі, "Чисто англійське вбивство", "Міс Марпл Агати Крісті".

Леслі Філліпс у Віндзорському замку з королевою Єлизаветою ІІ Фото: Getty Images

Філіпс отримав нагороду British Independent Film та номінацію BAFTA за роль другого плану у фільмі 2006 року "Венера", зігравши разом із Пітером О'Тулом. Зовсім недавно він знявся в детективному фільмі Мартіна Гуча "Маєток Темного Серця".

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків