RU  UA

Дізнатися

Як швидко висушити мокре волосся, коли немає світла: топ-3 лайфхаки

Візьміть собі на замітку і підберіть відповідний варіант

Через ракетні атаки росії по об'єктах критичної інфраструктури України жителі великих міст зіткнулися з аварійними та віяловими відключеннями електроенергії. І якщо ви вже знаєте, як зарядити телефон без світла, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як швидко висушити мокре волосся без фена. theLime докладніше розповідає про це.

Фото: pinterest.com

За допомогою чого можна висушити волосся після миття, якщо немає фена чи раптово відключили електрику?

1. Рушник або бавовняна футболка

Найпростіший спосіб – за допомогою рушника. Найкраще, якщо це буде рушник із мікрофібри, вафельний або звичайна бавовняна футболка. Беремо будь-яке з перерахованого вище та акуратно витираємо волосся по всій довжині. Якщо волосся дуже довге і густе, знадобиться декілька рушників.

Корисний лайфхак: якщо електроенергію відключили, але в будинку є опалення, рушник можна нагріти на батареї і витирати волосся теплим рушником, що значно прискорить процес сушіння.

2. Паперові серветки

Ще один альтернативний варіант – паперові серветки. Краще вибрати ті, які складаються з декількох шарів — так їхня витрата буде економнішою. Витирати пасма паперовими рушниками потрібно від коріння до кінчиків. Сильно терти не варто, інакше волосся почне сіктися.

Читайте також: Топ-3 альтернативи свічкам для освітлення приміщення, якщо немає електроенергії.

3. Приплив повітря

Ще один спосіб, як швидко висушити вологе волосся – забезпечити приплив повітря. Відразу після миття обгортаємо волосся рушником і витираємо його, а коли вода перестане стікати з кінчиків, трясемо головою в сторони, здійснюючи кругові рухи. Також можна руками потрясти кінчики волосся.

Що ще може прискорити процес сушіння волосся без фена:

    - Важливо використовувати кондиціонер для волосся під час миття голови. Він створює захисне покриття на волоссі, завдяки чому воно не вбирає зайву вологу.

    - Для розчісування краще використовувати гребінець із широкими зубчиками: повітря проходитиме крізь волосся, і процес сушіння пришвидшиться.

    - Висока температура у приміщенні. Якщо це, наприклад, приватний дім, можна розтопити піч, і в теплому приміщенні волосся висохне набагато швидше.

У жодному разі не можна сушити волосся за допомогою газової плити так як є ризик не просто пересушити його, але і спалити.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Певец Немо из Швейцарии выиграли "Евровидение-2024" - тест песни The Code, которая принесла им победу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины