Лайм

Топ-3 альтернативи свічкам для освітлення приміщення, якщо немає електроенергії

Візьміть собі на замітку

31 жовтня після чергової масованої ракетної атаки росії по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури багато українців знову залишилися без світла. І якщо ви вже знаєте, як зробити просту масляну свічку з підручних засобів, візьміть собі на замітку альтернативні варіанти для освітлення приміщень увечері та вночі. theLime детальніше розповідає про це.

1. Світлодіодні стрічки-наклейки

Існує безліч джерел світла, зібраних на основі світлодіодів. Світлодіодна стрічка – це гнучка друкована (монтажна) плата, на якій рівновіддалено один від одного розташовані світлодіоди. Зазвичай ширина стрічки становить 8 чи 10 мм, товщина (зі світлодіодами) 2-3 мм. Світлодіодна стрічка працює від постійного струму і підключається до джерела струму з постійною напругою величиною зазвичай 12 В, рідше 24 В і 5 В.

Переваги світлодіодної стрічки:

- яскравість та рівномірне освітлення;

- надійність (порівняно з традиційними лампами розжарювання та люмінесцентними лампами, світлодіоди мають більший термін служби);

- низьке енергоспоживання;

- простота монтажу (чимало стрічок мають на звороті клейкий шар, що дозволяє її легко прикріпити практично на будь-які поверхні. Наприклад, таку стрічку можна розмістити біля робочих зон на кухні, щоб було зручно та безпечно готувати).

Фото: pinterest.com

2. Гірлянди на батарейках

Ще однією альтернативою свічкам для освітлення приміщення є гірлянда на батарейках. Таке джерело світла може працювати до 2-3 днів. В середньому від недорогих батарейок світлодіоди горять 24 години яскраво, потім 48 – в режимі згасання, їх яскравість поступово знижується.

Читайте також: Що відключити на телефоні, щоб він довше не розряджався.

Фото: pinterest.com

3. Світлодіодні ліхтарі

Світлодіодний ліхтар є портативним пристроєм для освітлення. Основними показниками є їхня герметичність, міцний корпус, дальність світла, фокусування променя.

Переваги таких ліхтарів:

- мінімальне споживання енергії (ліхтарики на світлодіодах дуже компактні та максимально економно витрачають електроенергію з акумулятора або батарейки);

- величезний ресурс (світлодіоди відрізняються тривалим терміном експлуатації – від 30 000 до 50 000 годин);

- низька ціна (завдяки невеликим розмірам світлодіода та тому, що для роботи потрібна менша кількість акумуляторів або батарейок, ціна на світлодіодні ліхтарики нижча, ніж на ліхтарики з лампами розжарювання).

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня