Лайм

Навіщо кип’ятити молоко у сковороді: простий лайфхак, який відновить антипригарне покриття

Візьміть собі на замітку

Щодня на кухні господині стикаються з величезною кількістю проблем, особливо у процесі приготування їжі. Якщо ви вже знаєте, як відмити антипригарну сковороду, щоб не пошкодити покриття, візьміть собі на замітку простий лайфхак із молоком. theLime докладніше розповідає, що дасть кип'ятіння молока в сковороді з антипригарним покриттям.

Фото: pixabay.com

Слід зазначити, що такі сковороди мають безліч переваг. В антипригарному посуді легко готувати, до її стінок практично не прилипає їжа, не важко і відмити її після. Однак згодом багато господинь помічають незначні пошкодження, внаслідок чого покриття починає відшаровуватися.

Читайте також: Як відчистити пригоріле дно сковороди зовні.

Якщо це вчасно помітити, сковороду з антипригарним покриттям можна врятувати за допомогою простого лайфхака. Для цього в посуд наливаємо небагато свіжого молока таким чином, щоб рідина покривала дно.

Потім кип'ятимо молоко на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Після кип'ятіння рідину зливаємо, а сковороду миємо під струменем чистої проточної води.

Справа в тому, що білок казеїн, що міститься в молоці, під впливом високих температур здатний утворювати з'єднання, що відновлюють антипригарне покриття. Таким способом можна продовжити термін служби сковороди на деякий час.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни