Лайм

Оголошено імена фіналістів Нацвідбору на "Євробачення-2023": хто може представити Україну

Загалом організатори отримали 384 заявки

Із 36 артистів, які потрапили у лонглист Нацвідбору на "Євробачення-2023", до фіналу пройшли лише 10. За місяць, 17 грудня, у Києві відбудеться фінал конкурсу, де журі разом із глядачами виберуть виконавця, який представлятиме Україну у Британії.

Серед фіналістів опинилися: 2TONE з піснею "Квітка", Angelina з піснею "Stronger", DEMCHUK - "Alive", FIINKA - "Довбуш", Jerry Heil - "WHEN GOD SHUT THE DOOR", KRUTЬ - "Колискова", Moisei - "I'm Not Alone", OY Sound System - "Ой, тужу", Tember Blanche - "Я вдома", TVORCHI - "Heart Of Steel". Презентація композицій учасників та жеребкування, яке визначить порядок виступів артистів, відбудеться на початку грудня, повідомляє "Суспільне".

Фото: suspilne.media

Фінал Нацвідбору задля безпеки захід проведуть у бомбосховищі і транслюватимуть наживо на ТБ. До складу журі Нацвідбору після народного голосування увійшли Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна, які разом із глядачами обиратимуть переможця.

Читайте також: Ціную: Тополя прокоментував суддівство у Нацвідборі на "Євробачення-2023" та показав фото з донькою.

"Я дуже вдячний всім музикантам, які за дійсно складних обставин, і емоційних і побутових, - часто під сиренами та обстрілами, у підвалах та за відсутності світла - спромоглися зробили цю важливу роботу. Завдання складне, бо крім того, щоб написати хорошу пісню, яка чіпляє людей, записати її в студії та виконати наживо на прослуховуваннях, учасники фіналу мали виконати всі правила, встановлені Нацвідбором", - прокоментував участь у Нацвідборі Дмитро Шуров, який є музичним продюсером заходу.

Дмитро ШуровФото: instagram.com/dmitry_shurov

"В результаті великої спільної роботи команди "Суспільного" та музикантів, які подали свої пісні на участь у "Євробаченні-2023", цього року у фіналі ми почуємо багато цікавої нової української музики дуже різних стилів, і я впевнений, що кожен слухач знайде там свого фаворита, - продовжив висловдюватися він. - За межами цієї десятки лишилося ще багато яскравих музикантів, які, я вірю, скоро скажуть своє слово в українській музиці. Це дає надію і впевненість, що наступні відбори будуть не менш цікаві".

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс "Євробачення" від імені України прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2023 пройде на арені Liverpool 13 травня, а півфінали відбудуться 9 й 11 травня.

  • Тим часом переможці цьогорічного "Євробачення" Kalush Orchestra виступили на церемонії MTV Europe Music Awards, яка відбулася 13 листопада у в PSD Bank Dome у Дюссельдорфі, Німеччина. Подивіться, як це було.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші