Лайм

Електрик поділився лайфхаками, як зберегти тепло в квартирі

Слід дотримуватись простих рекомендацій, щоб не замерзнути взимку

Через масовані ворожі обстріли енергетичної інфраструктури в Україні запровадили віялові відключення електроенергії, а в деяких багатоквартирних будинках також є перебої з водопостачанням та опаленням. Тому багато людей стурбовані простим питанням – як пережити холодну пору року. І якщо ви вже знаєте, як одягатися, щоб не замерзнути в квартирі, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як зберегти тепло булинку на довше. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

Як забезпечити максимальне тепло у будинку?

1. Жалюзі та штори слід тримати відкритими в ті години дня, коли сонце світить у вікна, і закривати їх, коли воно починає сідати.

"Дозволяючи сонячним променям проникати у ваш будинок, ви отримуєте безкоштовне сонячне тепло. А коли ви їх закриваєте ввечері, це допомагає створити гарний ізолюючий шар і дозволяє зберегти те безкоштовне тепло, яке ви зібрали протягом дня", зазначив Девід Мілошев, сертифікований електрик компанії Fantastic Services.

2. Необхідно усунути причину протягів.

Протяги з вікон або з-під дверей – одна з основних причин, через які в будинку може бути холодно. Вони можуть "вкрасти" безцінне тепло, перш ніж ви це помітите.

Необхідно закрити будь-які інші отвори, у тому числі вентиляційні отвори духовки та навіть замкові щілини та розетки.

Читайте також: Як закладати дрова в піч, щоб довше горіли.

3. Слід збільшити вологість у приміщенні.

Через опалення взимку у приміщенні повітря стає дуже сухим.

"Ми відчуваємо себе холодніше в сухому повітрі, а додавання невеликої кількості вологи фактично дозволить вашому внутрішньому повітрю довше зберігати тепло. Деякі прості способи підвищити вологість включають рясний полив кімнатних рослин, перенесення білизни для сушіння в приміщенні та розміщення дрібних контейнерів з водою на нагрівальних елементах, таких як радіатори", зазначив електрик.

4. Необхідно ізолювати вікна та горище, якщо воно є.

Якщо ви живете у приватному будинку, необхідно перш за все ізолювати горище. Воно може бути корисним для зберігання речей, але, за словами експерта, також є одним із місць, куди дівається більша частина тепла.

Це також стосується вікон – для ізоляції вікон можна використовувати пухирчасту плівку, скотч тощо.

5. Також можна постелити килими, щоб утеплити приміщення.

Експерт додав: "Можливо, ваша підлога не так сильно втрачає тепло, але подумайте про те, щоб додати кілька килимків, щоб ваші ноги були в теплі".

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа