Лайм

Як одягатися, щоб не замерзнути в квартирі без опалення: поради досвідченої туристки

Візьміть собі на замітку та підготуйтеся до непростої зими

Через масовані ракетні атаки росії по об'єктах критичної інфраструктури України жителі багатоквартирних будинків вже зіткнулися не тільки з віяловими та аварійними відключеннями електроенергії, але й з відсутністю або перебоями в подачі опалення. У зв'язку з цим у багатьох виникає питання – як пережити холодну пору року. theLime підібрав докладну інструкцію, як одягатися, щоб не замерзнути в квартирі, якою поділилася блогер Наталія Луста на сторінці babushkin_pirozhok в соцмережі Instagram.

Фото: pinterest.com

Щоб підготуватися до непростої зими в холодному приміщенні, слід знати базовий принцип трьох шарів одягу, яким користуються досвідчені мандрівники в туристичних походах.

Перший шар як правило, це термобілизна відводить вологу від тіла до наступних шарів одягу.

Другий шар – фліс – утеплює. Тут також може бути ще пуховий шар, який можна надіти між флісом та мембраною або поверх мембрани, залежно від умов. Це додаткове утеплення.

Третій шар – мембранний – захищає від вітру та вологи.

Ці шари працюють разом як єдина система, і відбувається це за рахунок природного функціонування організму під час руху. Головне завдання – не перегрітися, не перемерзнути і не спітніти.

Термобілизна Фото: pinterest.com

Читайте також: Топ-10 найтепліших тканин, речі з яких зігріють восени та взимку.

Природно, в холодній квартирі не буде таких сильних навантажень, як у походах, відповідно людина не сильно пітнітиме і страждатиме від вітру, дощу та снігу. Тому можна адаптувати базовий принцип трьох шарів одягу під такі умови:

1. Обов'язково залишаємо термобілизну. Це можуть бути лонгслів та лосини, а також термошкарпетки. Вибирати потрібно найтепліший варіант – наприклад, із мериносової вовни або на мікрофлісі. На етикетці має бути написане призначення: для малорухливого або статичного використання в холодних умовах, для повсякденного використання, для використання в місті, для катання на лижах із зупинками.

2. Також знадобиться і флісовий шар – вибираємо найтепліший і найтовстіший. Це можуть бути флісова кофта на блискавці та штани. Важливо підібрати саме туристичний комплект, який щільно сяде по фігурі, а не флісові речі у стилі оверсайз із мас-маркету.

3. Залежно від умов може знадобитися пуховий шар. Вибираємо легкі спортивні пуховики, пухові штани та "чуні" (уггі) на ноги.

4. Мембранний шар у квартирі, швидше за все, не потрібний, тому що немає вітру, снігу та дощу. Але якщо доведеться готувати на вулиці, можна приглянути куртку з мембранної тканини.

5. Якщо сильно мерзнуть руки, необхідно мати флісові рукавиці або товсті масивні рукавиці.

6. Для холодної квартири можна вибрати такі варіанти взуття: утеплені рибацькі черевики, уггі, дутики, пухові "чуні". Спеціально купувати трекінгові або гірські черевики не потрібно.

Фліс Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни