Лайм

Який посуд не можна ставити в духовку: 3 важливі поради для кухні

Запам’ятайте їх та розкажіть близьким

Сучасна господиня має величезну кількість незамінних помічників у побуті, якими потрібно вміти правильно користуватися. І якщо ви вже знаєте, який посуд підходить для посудомийної машини, а що краще помити вручну, радимо звернути увагу на прості поради, в якому посуді не варто гріти і готувати їжу в духовці, щоб не зламати її або отримати несподіваний результат. theLime ділиться перевіреними рекомендаціями.

Фото: pinterest.com

Посуд із яких матеріалів категорично не можна ставити в духовку?

1. Пластик

Чи можна поставити пластикову тарілку у духовку? Якщо ви коли-небудь ставили це питання, то відповідь очевидна: ні. Ніколи не використовуйте пластик у духовці. Цей матеріал плавиться за високої температури, тому в результаті ви отримаєте липке місиво. Крім того, у пластику часто містяться шкідливі хімічні речовини, які можуть виділятися під дією високих температур.

2. Папір та картон

Посуд, виготовлений з паперу та картону, також категорично не можна використовувати у духовці. Папір та картон можуть легко спалахнути навіть при низькій температурі. Щоб не ризикувати своєю безпекою, краще не експериментувати із такими матеріалами.

3. Дерево

Якщо у вас вдома є дерев'яні миски, тарілки або горщики, їх теж не слід ставити в духовку, щоб підігріти або приготувати їжу. Дерево не таке міцне, як метал чи деякі види скла. Воно може деформуватися або навіть тріснути за високої температури.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Який пластиковий посуд не підходить для гарячої їжі та як правильно читати маркування.

Який посуд можна використовувати у духовці?

1. Керамічний посуд

2. Посуд із харчового силікону

3. Посуд із нержавіючої сталі

4. Посуд із чавуну

5. Посуд зі скла, призначеного для духовки

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також