Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки. І якщо ви вже знаєте, як врятувати пересолену страву і не перевести продукти, візьміть собі на замітку пораду, що робити, якщо не застиг холодець. theLime ділиться з вами простим кулінарним лайфхаком.
Деякі господині дивуються, коли поставлений на ніч у холодильник холодець не застиг до ранку. Найчастіше не застигає страва, в яку не додають желатин. Багато хто не любить цю добавку, оскільки смакові якості такого продукту можуть трохи відрізнятися.
Як же врятувати холодець, що не застиг?
Виливаємо незастиглу страву в каструлю і знову кип'ятимо. Це потрібно зробити для того, щоб бути впевненим, що холодець не скисне.
На 1 л води беремо 25 г желатину. Для цього розчиняємо порошок у невеликій кількості теплої води (25 г на 100 мл) і залишаємо набухати на 20 хвилин. Якщо у вас 2 л холодця, вам потрібно взяти 50 г желатину і 200 мл води. Для розведення желатину можна використовувати бульйон з холодця, а не воду.
Читайте також: Як варити рис, щоб він не злипався.
Потім набряклий желатин висипаємо в каструлю з холодцем, який перекип'ятили. Зазначимо, що масу попередньо потрібно остудити до 60°С, адже желатин не можна кип'ятити. Ретельно перемішуємо та розливаємо по лоточках.
Смакові якості такої страви трохи відрізнятимуться від первісних, але тим самим можна врятувати своє заливне.
- Раніше ми розповіли, як зрозуміти, що суп скис.
- Читайте також на theLime, як перевірити, чи свіже яйце.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.