Лайм

Що робити, якщо не застиг холодець: лайфхак, щоб врятувати страву

Запам’ятайте цю просту хитрість

Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки. І якщо ви вже знаєте, як врятувати пересолену страву і не перевести продукти, візьміть собі на замітку пораду, що робити, якщо не застиг холодець. theLime ділиться з вами простим кулінарним лайфхаком.

Фото: pinterest.com

Деякі господині дивуються, коли поставлений на ніч у холодильник холодець не застиг до ранку. Найчастіше не застигає страва, в яку не додають желатин. Багато хто не любить цю добавку, оскільки смакові якості такого продукту можуть трохи відрізнятися.

Як же врятувати холодець, що не застиг?

Виливаємо незастиглу страву в каструлю і знову кип'ятимо. Це потрібно зробити для того, щоб бути впевненим, що холодець не скисне.

На 1 л води беремо 25 г желатину. Для цього розчиняємо порошок у невеликій кількості теплої води (25 г на 100 мл) і залишаємо набухати на 20 хвилин. Якщо у вас 2 л холодця, вам потрібно взяти 50 г желатину і 200 мл води. Для розведення желатину можна використовувати бульйон з холодця, а не воду.

Читайте також: Як варити рис, щоб він не злипався.

Потім набряклий желатин висипаємо в каструлю з холодцем, який перекип'ятили. Зазначимо, що масу попередньо потрібно остудити до 60°С, адже желатин не можна кип'ятити. Ретельно перемішуємо та розливаємо по лоточках.

Смакові якості такої страви трохи відрізнятимуться від первісних, але тим самим можна врятувати своє заливне.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що зараз з епатажною зіркою "Євробачення" Неттою, яка співала з alyona alyona під час війни в Україні

Нетта Барзілай випускає пісні на івриті та займається волонтерством - ізраїльська співачка не говорить про війну в Україні

Організатори "Євробачення-2024" показали, якою буде головна сцена масштабного пісенного конкурсу

Організатори Євробачення-2024 показали, який вигляд матиме головна сцена - пісенний конкурс пройде у місті Мальме, Швеція

Юрій Феліпенко мобілізувався у ЗСУ: актор доєднався до підрозділу "Ахіллес"

Зірка серіалів "Колір пристрасті" та "Обіцянка Богу" актор Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ