Лайм

Як почистити замшеве взуття від бруду: топ-10 лайфхаків проти будь-яких плям

Спробуйте ці народні методи

Майже кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що взуття після нетривалого носіння з тих чи інших причин покривається плямами та розводами, а особливо взимку. І якщо ви вже знаєте, як правильно чистити та сушити замшеві кросівки, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як видалити з такого взуття бруд. theLime детальніше розповідає про це.

Фото: pixabay.com

За допомогою чого можна швидко очистити бруд на замшевому взутті?

1. Якщо забруднення незначні, очистити взуття можна спеціальною щіткою для замші з гумовим ворсом, а якщо такої щітки немає, то ідеально підійде звичайна резинка (ластик).

2. Розводи від солі, якою посипають дороги в ожеледицю, допоможе видалити із замші спеціальний розчин. Беремо нашатирний спирт і воду у співвідношенні 1:4, змочуємо в ньому чисту ганчірку, протираємо пляму і потім ще раз проходимося по взуттю чистою вологою ганчіркою.

3. Також можна використати господарське мило. Змочуємо губку водою, намилюємо простим господарським милом без барвників та очищаємо пляму. Піну прибираємо губкою, змоченою у чистій воді.

4. Якщо на замші є невеликі потертості, можна видалити їх за допомогою харчової соди. Розводимо 1 ч. л. соди у склянці знежиреного молока. Протираємо такою сумішшю замшеве взуття.

5. Впоратися з жирними плямами допоможе очищений бензин. Найкраще підходить бензин для запальничок. Змочуємо ватний диск і протираємо пляму, залишаємо її на 1 годину та очищаємо щіткою. Спочатку найкраще протестувати такий спосіб у непомітному місці.

Читайте також: Топ-6 корисних лайфхаків, щоб підошва не ковзала взимку на льоду.

6. Для очищення взуття зі світлої замші знадобиться такий розчин: 1 склянку теплої води змішуємо з 1 ч. л. перекису водню та 1 ч. л. нашатирного спирту. Змочуємо в цьому розчині ватний диск і акуратно проходимося по поверхні.

7. Жирні плями можна видалити за допомогою крохмалю або тальку. Насипаємо засіб на пляму, залишаємо на годину, щоб жир увібрався, потім чистимо щіткою. Спосіб ідеально підходить для свіжих плям.

8. Впоратися із забрудненнями на коричневій замші допоможе кавова гуща. Наносимо вологу гущу на поверхню замші, злегка тремо щіткою, чекаємо, поки вона висохне і потім очищаємо сухою щіткою.

9. Біле замшеве взуття можна почистити сухою сумішшю товченої крейди та зубного порошку (пропорція – 1:1). Ретельно обробляємо поверхню, залишаємо на декілька годин, а потім ретельно чистимо щіткою.

10. Залишаємо взуття сушитися – для цього можна всередину покласти газети чи папір. Потім розчісуємо ворсинки м'якою щіткою. Якщо є водовідштовхувальний спрей, наносимо його відповідно до інструкції.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пропрацьовуємо багато моментів: Наталка Карпа розповіла про складні стосунки з чоловіком-військовим

Українська співачка Наталка Карпа розповіла про непрості стосунки з чоловіком-військовим. Знаменитості вдолося зберегти сім'ю

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних