Лайм

Яка підошва не буде ковзати по льоду: найкращі матеріали та поради на зиму

Беріть собі на замітку

На календарі – середина грудня, а це означає, що зима повністю вступила у свої права. Тому багато хто з нас уже встиг зіткнутися з поширеними проблемами через дощі та снігопади часто промокають улюблені черевики, а також покриваються плямами і розводами. Ще одна неприємність – слизька підошва, яка може спричинити падіння в ожеледицю. theLime ділиться з вами простими порадами, як правильно вибрати взуття на зиму, щоб не впасти на льоду.

Від якого взуття слід відмовитись у зимовий період?

Категорично не підходить для зими глянсова пластикова або шкіряна підошва – вона точно ковзатиме, що може призвести до поганих наслідків. Але якщо у вас у гардеробі вже є пара з такою підошвою, можна выднести її майстру, який поставить на неї спеціальні протектори.

Фото: pinterest.com

Підошва з якого матеріалу найкраще підійде для зими?

Найкращим варіантом буде підошва з гуми, поліуретану або термополіуретану. Більше того вона має бути еластичною та гнучкою. Гарним варіантом буде також шорсткий на дотик матеріал. Ще один варіант підошва "манка" пухка і нібито зроблена з крупинок. Вони забезпечать зчеплення, і на льоду ви не впадете.

Щоб не впасти взимку, при покупці звертаємо увагу також на протектор. Чим більше виражений малюнок, тим краще. Візерунок повинен бути направлений в різні сторони. Перехресні ромби і лінії захистять від падіння краще, ніж прямі паралельні лінії.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як зробити підошву-антилід у домашніх умовах.

Що робити, щоб не впасти на льоду взимку?

Якщо підошва вашого взуття виявилася слизькою, можна врятувати ситуацію за допомогою підручних засобів. Наприклад, наклеїти на неї пластир на тканинній основі, повсть або наждачний папір. Однак такі накладки будуть недовговічними, а пластир може відклеїтися в самий невідповідний момент.

Ще один спосіб знежирюємо слизьку підошву, потім наносимо тонким шаром клей "Момент" і, поки він не засох, зверху посипаємо піском. Підошва стане менш слизькою приблизно на 3-4 тижні.

Ще один варіант купити спеціальні протиковзаючі накладки з шипами або, як їх ще називають, льодоступи, льодоходи, які можна одягнути на підошву.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля