Лайм

Як зробити підошву-антилід у домашніх умовах – прості лайфхаки

Якщо ви боїтеся ходити вулицями в ожеледицю, спробуйте ці способи

Для довгої та морозної зими важливо не тільки підібрати декілька пар якісного та теплого взуття, але й правильно доглядати за ним, зокрема – вчасно прибирати сліди від солі та бруду. Однак коли на вулиці сильна ожеледиця, необхідно подбати, щоб взуття було надійним і не ковзало. theLime вирішив поділитися з вами простими лайфхаками, як можна зробити підошву-антилід у домашніх умовах.

1. Наклеїти на підошву лейкопластир на тканинній основі

Якщо ви вийшли погожим днем з дому у взутті зі слизькою підошвою, а надвечір погода різко змінилася - не біда, вирішити проблему можна підручними засобами. Найпростіший спосіб - купити в найближчій аптеці лейкопластир на тканинній основі. Відрізаємо кілька смужок і клеїмо їх "хрест навхрест" або декілька смужок на носок і одну на п'яту. Хоча така підошва-антилід недовговічна, але її вистачить для того, щоб дібратися додому.

Фото: pinterest.com

2. Наклеїти смужки наждачного паперу

Ще один спосіб - зробити антиковзаюче покриття, наклеївши суперклеєм на гладку підошву кілька смужок наждачного паперу. З такою підошвою-антильодом можна проходити кілька днів, не переживаючи про те, що під ногами слизько.

Фото: pinterest.com

3. Покрити підошву шаром клею та піску

Для створення такого покриття-антилід знадобиться досить крупний пісок та клей "Момент". Спочатку необхідно нанести на чисту та суху підошву тонкий шар клею, а потім рясно посипати його піском. Струшуємо надлишки і залишаємо сохнути на кілька годин.

Фото: pinterest.com

4. Зробити антиковзаючі щипи

Ще один варіант – зробити антиковзаючі щипи з наждачного кола або піску та епоксидної смоли. Для цього потрібно наждачне коло з великою фракцією розколоти на декілька невеликих елементів (якщо такого немає, можна взяти просто пісок) і подрібнити у металевій ступці – але не дуже дрібно, до консистенції піску. Просіяти отримані елементи (абразив) через сито і висипати в невелику ємність.

Підошву заздалегідь необхідно вимити та висушити. Фіксуємо її та знежирюємо поверхню підошви спиртом або бензином. Розводимо смолу з абразивом і додаємо затверджувач. Розмішуємо до потрібної консистенції, наносимо за допомогою дерев'яної шпажки імпровізовані шипи по всій поверхні чобіт. Цей варіант дуже довговічний, однак, щоб зробити таку підошву в домашніх умовах, потрібно мати необхідні хімічні речовини і знати, як правильно ними користуватися.

Фото: pinterest.com

5. Придбати спеціальні протиковзаючі накладки

Якщо всі перераховані вище способи вам не підходять, можна замовити в інтернеті спеціальні протиковзаючі накладки з шипами або, як їх ще називають, льодоступи, льодоходи. Вони зручні тим, що у приміщенні ви з легкістю зможете зняти захисні елементи та спокійно ходити у своєму взутті, не пошкодивши його підошву.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Було важко ходити: вдова Віталія Білоножка згадала останній день народження артиста

Дружина Віталія Білоножка Світлана Білоножко у день народження покійного чоловіка розповіла, як він відсвяткував ювілей під час хвороби

Багато грошей йде на лікування: Катерина Тишкевич з чоловіком продали новий будинок

Катерина Тишкевич із чоловіком Валентином Томусяком продали нерухомість через брак коштів - акторка продовжує дороговартісне лікування

Виїхав легально: ведучий В'ячеслав Соломка відповів на хейт через відпочинок в Іспанії

Ведучого В'ячеслава Соломку розкритикували за поїздку в Іспанію у період війни - шоумен відповів, як ставиться до подібної ситуації