Лайм

Що робити, якщо светр збігся після прання: 4 способи врятувати річ

Візьміть собі на замітку

Часто в процесі прання теплих речей ми допускаємо помилки, через які одяг псується та зменшується у розмірі. Наприклад, коли вибираємо неправильний режим на пральній машинці або забуваємо подивитися на бірки. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою – не поспішайте засмучуватись, оскільки є прості способи врятувати улюблену річ.

Як розтягнути шерстяний светр після прання

Фото: Getty Images

1. Повторне прання

Налийте в таз холодну воду (до 30 градусів) і додайте гель або спеціальну рідину для вовняних речей. Опустіть в мильний розчин зіпсовану річ і залиште на кілька хвилин. Потім прополощіть, злегка відіжміть і розвісьте на широкі плічка. У процесі сушіння акуратно розтягуйте светр у різні боки.

Ще один варіант сушіння светра – після прання дайте трохи стекти воді та розкладіть річ на рівну поверхню, застелену махровим рушником. Розтягніть виріб до необхідного розміру, періодично повторюйте цю процедуру.

Читайте також: Що означають знаки прання на одязі і як їх правильно розшифрувати.

2. Відпарювання

Змочіть теплу річ у воді кімнатної температури, дайте стекти воді та розкладіть на горизонтальній поверхні та накрийте бавовняною тканиною. Візьміть праску, виставте максимальний режим і починайте акуратно відпарювати светр, рівномірно розтягуючи його. Робіть так до повного висихання.

Фото: Getty Images

3. Заморожування

Як і в попередніх випадках, вовняний светр намочіть у прохолодній воді та злегка відіжміть. Перекладіть річ у поліетиленовий пакет, герметично закрийте та відправте у морозилку на добу. Через 24 години дістаньте светр і просушіть його на плічках або на рівній поверхні, як згадувалося раніше.

Читайте також: Як випрати джинси, щоб вони зменшилися у розмірі: простий лайфхак.

4. Замочування у спеціальних розчинах

Налийте в таз 5-6 літрів води та додайте 1 столову ложку горілки, 1 столову ложку скипидару та 3 столові ложки нашатирного спирту. Замочіть светр на 40-50 хвилин. Після цього обережно відіжміть річ і просушіть у горизонтальному положенні, періодично розтягуючи у різні боки.

Ще один розчин - 2 столові ложки перекису водню та 10 літрів холодної води. У такій суміші вироби із вовни замочують на 30-40 хвилин.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі