Лайм

Як зберегти їжу в холодильнику у випадку відключення світла: 4 поради

Запам'ятайте ці прості хитрощі

Після чергової масованої атаки росії по об'єктах критичної інфраструктури України багато хто зіткнувся з тривалими аварійними та плановими відключеннями електроенергії. У зв'язку із цим господині тепер ламають голову, як зберегти холод у холодильнику, а також вже приготовлену їжу. theLime ділиться простими лайфхаками, що потрібно робити.

Фото: pinterest.com

М'ясо

Якщо на вулиці сильний мороз, шматки м'яса обсушуємо, загортаємо в папір і пакети, потім вивішуємо за вікно. У такій природній "морозилці" м'ясо можна зберігати довго.

А от якщо на вулиці плюсова температура, то варто задуматися про засолювання м'яса або про те, щоб приготувати з нього консерви.

Утрамбовуємо шматочки м'яса в будь-яку ємність, пересипаючи їх сіллю, або заливаємо його соляним розчином (приблизно 10 ст. л солі на 0,5 л води). Перед вживанням таке м'ясо потрібно ретельно промити і вимочити у воді, щоб прибрати надлишки солі.

Борщ та суп

Будь-який суп чи борщ швидко зіпсується без холодильника під час блекауту. Щоб продовжити термін придатності, необхідно прокип'ятити його. Так можна "виграти" трохи часу, адже він остигатиме ще кілька годин. Крім того, кип'ятіння вбиває небезпечні бактерії, які можуть з'являтися у супі.

У холодну пору року каструлю з супом можна поставити на подвір'я або ж на балкон. Бажано ставити суп на щось холодне – бетонну підлогу чи промерзлу землю.

Читайте також: Що зробити зі старим салом: 4 рецепти, які освіжать продукт.

Молочні продукти

Молоко бажано відразу ж прокип'ятити та виставити на холод – у льох чи на балкон.

Сир потрібно обернути в целофан – так він може бути придатним для вживання ще кілька днів.

Топлене масло загортаємо в пергамент і заливаємо прохолодною водою із сіллю. Потім зверху обов'язково встановлюємо гніт.

Місткість із вершковим маслом можна накрити тарілкою, а зверху на неї поставити важкий предмет. Його можна зберігати на вулиці чи в холодній кімнаті.

Фрукти та овочі

Картопля, морква, буряк і цибуля в принципі добре збережуться і без холодильника. Головне, щоб вони лежали у темному, сухому та прохолодному місці. Те саме стосується і яблук, які можна обгорнути в папір.

З перестиглих фруктів можна зварити компот, кисіль чи джем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії