Після масованих атак росії по об'єктах критичної інфраструктури України багато хто зіткнувся з тривалими аварійними та плановими відключеннями електроенергії. У зв'язку з цим господині тепер ламають голову, як зберегти продукти без холодильника, а також як приготувати звичні страви набагато швидше, наприклад, картоплю в мундирі за 5 хвилин. А якщо вдома немає газової плити чи туристичної плитки, багато хто не може навіть підігріти вже готову їжу. theLime вирішив поділитися простим лайфхаком, як зберегти їжу теплою без термоса та підігріву на більш тривалий час.
Цією хитрістю користувалися ще наші бабусі та прабабусі, тому багато хто називає її "бабусин метод".
Що потрібно, щоб зберегти їжу гарячою до 2 годин?
1. Газети чи папір.
2. Щільний пакет із поліетилену.
3. Махровий рушник.
Читайте також: Буряк звариться швидше: простий лайфхак, який врятує на кухні.
Слід зазначити, що для отримання оптимального результату приготовлена їжа має бути максимально гарячою.
Беремо газети, щільний поліетиленовий пакет та банний рушник. Обгортаємо ємність з їжею спочатку папером у декілька шарів, потім укутуємо рушником і зверху закріплюємо поліетиленовим пакетом. Завдяки такому "бабусиному" методу або, як його ще називають, метод капустини, їжа залишиться теплою протягом 2 годин.
- Раніше ми розповіли, скільки зберігається домашня тушонка та як продовжити термін її придатності.
- Читайте також на theLime, як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими довше.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.