Через війну в Україні досвідчені господині ще влітку почали заготовляти запаси продуктів, заморозили фрукти та овочі, а також зробили різноманітну консервацію. Однак багато хто зіткнувся з новою проблемою – продукти почали псуватися через аварійні та планові відключення електроенергії. І якщо ви знаєте, як зберегти їжу без холодильника, візьміть собі на замітку прості рецепти, що зробити зі старим салом. theLime детальніше розповідає про це.
Якщо сало пожовкло і обвітрілося, воно, швидше за все, зберігається досить довго. Як правило, воно більш жорстке і може мати присмак сусідніх продуктів, які зберігалися з ним в холодильнику.
Як прибрати запах старого сала?
Щоб повернути продукту первісний смак, викладаємо його у відповідний посуд. Якщо шматок досить великий, його потрібно порізати на кілька частин. Заливаємо старе сало молоком та ставимо на плиту на невеликий вогонь приблизно на 20 хвилин. Потім витягуємо і чекаємо, поки воно охолоне.
Читайте також: Як швидко засолити сало у гарячому розсолі.
Як приготувати борщ зі старим салом?
Щоб не викидати сало, із нього можна приготувати заправку для борщу. Для цього заливаємо теплою водою і залишаємо приблизно на день при кімнатній температурі. Потім розтираємо в ступі з часником або перемелюємо в м'ясорубці та додаємо в борщ наприкінці варіння.
Як приготувати смалець?
Ще один варіант – перетопити старе сало в смалець. Для цього нарізаємо сало на невеликі шматочки і смажимо на сухій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до дерунів, баноша або яєчні, а розтоплений смалець зі сковороди зливаємо в банку і зберігаємо в холодильнику.
Як зробити намазку зі старого сала?
Інгредієнти: сало (300 г), часник (4 зубчики), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), солодка мелена паприка (0,5 ч. л.), зелень (невеликий пучок), сіль (за смаком).
Приготування:
Підготавлюємо всі інгредієнти: часник чистимо від лушпиння, зелень промиваємо під проточною водою і висушуємо на паперових рушниках. Пропускаємо сало та часник через м'ясорубку, додаємо спеції та дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішуємо.
- Раніше ми розповіли, як правильно засолити сало, щоб воно було м'яким та довго зберігалося.
- Читайте також на theLime, як зробити тушонку в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.